Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești o învinge surprinzător pe CSM Oradea într-un meci restant

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
29.03.2022

CSM Petrolul Ploiești o învinge surprinzător pe CSM Oradea într-un meci restant

CSM Oradea a suferit un nou eșec usturător în Liga Națională, cu CSM Petrolul Ploiești, și ajunge la un bilanț de 15-7. Scorul final a fost 70-63 în favoarea prahovenilor, care au 12 victorii și 12 eșecuri după acest duel.

Mihai Popa a început cu Deion Hammond, Jonathan Jordan, Odysseas Iancu, Matija Milin și Mihajlo Sekulovic. Cristian Achim i-a titularizat pe Dovis Bickauskis, Tudor Fometescu, Stephen Holt, Garlon Green și Mark Ogden.

Sekulovic a spart gheața cu un coș în interior. Holt a răspuns fin spatele semicercului. Ogden a înscris primele sale puncte, fe la semi-distanță, înainte de un and-one spectaculos al lui Jordan. Ploieștenii conduceau cu 9-5, după ce Sekulovic ajungea la 6 puncte. Richard a întrerupt run-ul adversarilor cu un layup spectaculos. Oaspeții veneau la o singură posesie (11-9) după reușita lui Markovic. Popa și Jordan au înscris în posesii consecutive de afară și duceau scorul la 17-9. Bickauskis și Richard au stabilit scorul după 10 minute: 17-13.

Popa a deschis sfertul doi cu un coș din apropierea inelului. Baciu a răspuns de la semi-distanță, înaintea unui dunk al lui Watson. Jordan i-a urmat exemplul, iar printr-un coș de sus a dus scorul la 25-17 și l-a forțat pe Achim să ceară timp de odihnă. Green a înscris imediat după scurta pauză. Prin tripla lui Popa, avansul prahovenilor intra în double digits (30-19). Holt a replicat imediat din spatele semicercului. Sekulovic le-a urmat exemplul și a înscris prin același procedeu. Green a redus ecartul la șapte lungimi, după un and-one. Jordan a răspuns imediat din zero grade. Holt a stabilit scorul la pauza mare (40-33) printr-o reușită cu panoul.

A doua jumătate a început cu un dunk pe pătrundere al lui Sekulovic. Bickauskis a răspuns de sub inel. Magdevski a ajuns la patru puncte după un layup dificil. Milin a înscris cinci puncte la rând, iar gazdele se distanțau la 12 lumgimi (49-37). Chiar și după un timeout al bihorenilor, galben-albaștrii au continuat să creeze mari probleme în ofensivă. Richard a oprit run-ul adversarilor cu un coș de la semi-distanță. Printr-o reușită din post-up, Green i-a apropiat pe Leii Roșii la opt lungimi, inainte ca Jordan și Magdesvki să reușească trei puncte consecutive. Înaintea ultimului sfert, Petrolul conducea cu 57-49.

Jordan a deschis ultimul parțial cu un floater și un layup dificil. Run-ul prahovenilor a ajuns la 6-0, înainte de un timeout al lui Achim. După câteva minute de secetă, Negoițescu a dus scorul la 66-49 cu un coș de trei. Cu patru minute înainte de final, Richard a înscris primele puncte ale bihorenilor din ultimul sfert. Leii Roșii au înscris 10 puncte consecutive, iar tabela indica 66-59 cu 30 de secunde înainte de final. În cele din urmă, Petrolul s-a impus cu 70-63.

Mihajlo Sekulovic a fost cel mai bun marcator de la Petrolul, cu 15 puncte. Jonathan Jordan a avut 14 puncte, 4 pase decisive și 4 recuperări. Din tabăra adversă s-au remarcat Garlon Green și Kris Richard cu câte 16 puncte.

În etapa următoare, CSM Oradea evoluează pe terenul lui Steaua București. CSM Ploiești va primi vizita lui Dinamo București.

*foto: Roby Boros/Facebook CSM Oradea

8 comentarii la aceasta stire:
  • Csm.O :

    Foarte slab
    Echipa pare stoarsă atât fizic cât și ca idei de joc. Cred că e nevoie de o schimbare de linii in sezonul viitor. Chiar daca Piteștiul are meciuri grele cu Cluj, deplasare Sibiu, acasă Ploiesti, eu sunt convins că și Oradea va mai pierde cel puțin un meci, așa că locul 4 cred că va fi la finalul sezonului, fără așteptări prea mari de la play off

    cu 2 ani în urmă (30.03.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru1432 :

    dom' profesor
    da-i cu bere, da-i cu vin, da-i cu vin, da-i cu bere... da' io cu cine votez?

    cu 2 ani în urmă (30.03.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru1432 :

    curaj...
    Curaj dom, profesor! da-ti demisia!

    cu 2 ani în urmă (30.03.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    No rest for the ugly
    Profesorul Achim a calculat că azi o victorie ar fi la fel de utilă ca și o bătaie, așa că a preferat bătaia în viziunea lui de ansamblu care cuprinde planul de câștigare a celui de-al patrulea campionat! De ce a ales bătaia? Simplu, e profesor de teoria Legii conservarii victoriilor și bătăilor, care pentru cei care nu îndrăgesc prea mult cartea spune că:"suma bătăilor și a victoriilor e constantă într-un campionat câștigat de noi". Cine râde la urmă, se pare că se pregătește să vină cu idei noi unul dintre foștii jucători orădeni, campion cu noi, un fel de franciză "a' la Silvă" adică să mai vedem și idei de antrenament de la orădeni, de la localnici, că pleacă busul Oradea-Vâlcea cu locuri libere de ceva vreme...

    cu 2 ani în urmă (30.03.2022)
    • CSM CSU Oradea StayMe7o77:

      Huh?
      Nu are absolut niciun sens ce ai scris.

      cu 2 ani în urmă (30.03.2022)
    • CSM CSU Oradea unguru1432:

      cin' sa fie...
      Attila?

      cu 2 ani în urmă (30.03.2022)
    • Dady2800:

      RASURI
      Nu are nici o treabă achim sau etc.pariuri ........ este răspunsul. Multe meciuri dubioase in ultima perioadă.......

      cu 2 ani în urmă (30.03.2022)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    clasament
    Cred ca jucam pentru locul 6, care e mai bun cel putin teoretic decit 4 sau 5

    cu 2 ani în urmă (30.03.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!