Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești obține o victorie importantă în cursa pentru playoff

CSM Petrolul Ploiești obține o victorie importantă în cursa pentru playoff

CSM Petrolul Ploiești a obținut o victorie importantă în cursa pentru playoff. Echipa antrenată de Mihai Popa a trecut astăzi, 14 martie, în propria arenă de Steaua București cu scorul de 84-79. Partida a fost una echilibrată pe tot parcursul ei, cu multe egalități și schimbări la conducere, ca totul să se decidă în ultimul minut.

Partida a început cu câte 4 puncte marcate de fiecare parte în primele 2 minute scurse de pe tabelă. Hammond și-a dus apoi echipa pentru prima dată în avantaj, după o reușită de la distanță. Steliștii au replica cu un de 10-0, cu două triple de la Vragovic, iar scorul ajungea la 7-14. A urmat un time-out al ploieștenilor și Sekulovic oprea parțialul, cu o triplă. Jocul părea să se echilibreze, dar oaspeții au apăsat din nou pe accelerație și diferența a crescut la 9 lungimi. Matija Milin înscria în final de sfert și scorul era 16-23 pentru Steaua. CSM Petrolul Ploiești a început mai bine actul secund, și cu un run de 6-1 în primele 3 minute de joc a reușit să strângă scorul și să-l determine pe Eugen ilie să solicite timp de odihnă. Seria bună a continuat și Earl Watson a completat un three-point-play. Tot pivotul american își ducea echipa în față și scorul ajungea la 27-26. Jocul a decurs apoi sub spectrul echilibrului, cu cele două apărări destul de agresive. CSM Petrolul Ploiești a reușit să intre în avantaj la cabine, scor 38-36.

Repriza secundă a început cu un coș cu fault al stelistului Cvetinovic. Startul reprizei secunde a avut un ritm alert, la fel ca startul partidei, și scorul ajungea la 45-44, după nici 3 minute scurse de pe tabelă. La jumătatea sfertului trei, scorul era egal, 50-50. Steaua reușit 4 puncte la rând și era din npu în față. Petrolul a găsit rapid răspuns și nimic nu părea să dististrube echilibrul de pe tabelă. Astfel, la finalul primelor 30 de minute de joc, scorul era 64-64. Actul decisiv a început cu două coșuri marcate de Deion Hammond, ca mai apoi Watson să ducă scorul al 70-64. A venit time-out-ul stelist și 4 puncte marcate rapid la reluarea jocului. Urma rândul lui Mihai Popa să întrerupă jocul. Steaua a reușit să egaleze din nou dar Magdevski nu a fost de acord cu cursul jocului și în 10 secunde a marcat 5 puncte, ducându-și echipa din nou la două posesii în avantaj. Steliștii nu au avut deloc luciditate în atac și scorul a ajuns la 78-70. Steaua nu a cedat și Kaelin Jackson cu un coș de la distanță își aducea echipa la doar 3 puncte în spatele adversarilor. Tot americanul „militarilor” a irosit umrătoarele două posesii. Jonathan Jordan a reușit un tip-in când mai erau doar 44 de secunde de joc și ecartul ajungea la 5 lungimi. Ploieștenii au gestionat bine finalul și s-au impus cu scorul de 84-79.

Deion Hammond a fost omul meciului cu 23 de puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Andrej Magdevski a reușit 18 puncte, 6 pase decisive și 2 recuperări. Earl Watson a venit de pe bancă cu 15 puncte și 9 recuperări. Mihajlo Sekulovic a contribuit cu 11 puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive.

Nikola Cvetinovic a fost cel mai bun stelist cu 23 de puncte și 9 recuperări. Karlo Vragovic a terminat cu 18 puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări. Kaelin Jackson a totalizat 14 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări iar Terrell Carter 11 puncte și 8 recuperări.

Foto: Iulian Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!