Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești obține un nou succes în deplasare în grupa 11-18

CSM Petrolul Ploiești obține un nou succes în deplasare în grupa 11-18

CSM Petrolul Ploiești s-a impus fără probleme în Arena de Baschet din București contra celor de la Laguna Sharks în etapa a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 86 la 60 sâmbătă (18.03). Prahovenii au ajuns la patru victorii în cinci partide din grupa 11-18.

Laguna: Trevor Blondin, Devin Cooper, Radu Paliciuc, Aleksandre Phevadze, Vasile Odagiu

CSM Petrolul: Kwamain Mitchell, Codruț Dinu, Kenny Funderburk, Veljko Brkic, Bogdan Popa

Bucureștenii au marcat primele cinci puncte ale întâlnirii, Cooper reușind un and-one prin care se făcea 5-0 și Bogdan Popa reducea apoi la o singură lungime diferența, 6-5. Brkic egala cu o liberă suplimentară după ce a fost faultat pe aruncare, Funderburk ducând-o pe CSM Petrolul în premieră la conducere la 8-10. Prahovenii au ajuns la opt puncte în față cu triplele lui Popa și Brkic (10-18), apoi acesta din urmă mărea diferența la una formată din două cifre și oaspeții conduceau cu 17-28 după 10 minute.

Misters continua desprinderea oaspeților și după o reușită a lui Johnson venea time-out-ul Ploieștiului la 19-30, moment după care același Misters transforma două libere pentru prahoveni. Codruț Dinu ducea procentajul Petrolului la 50% din spatele arcului de cerc cu reușita de la 21-35, Saunders replicând tot cu o triplă, iar Brosser o ajuat pe Laguna Sharks să vină după mai multe momente la un handicap dintr-o singură cifră (26-35). Oaspeții au reușit până la pauză să își formeze din nou un avans din două cifre și intrau la vestiare cu 29 la 41.

Ploieștiul a deschis repriza a doua cu încercări consecutive bune de la distanță (29-47), Funderburk mărind apoi diferența 20 de puncte după un coș pe pătrundere la 31-51. Blondin ajungea la linia de fault și reducea puțin din handicapul gazdelor (37-53) la jumătatea celui de-al treilea sfert, Phevadze continuând seria mai bună a Lagunei, Aughburns reușind să puncteze apoi pentru 39-55. Au urmat libere pentru ambele tabere și câte un coș bun de la distanță, CSM Petrolul terminând acest parțial cu 46-63.

Oaspeții mergeau la peste 20 de puncte în față și Cooper replica cu un coș de trei pentru 50-68, Ene fiind găsit ulterior liber în căciulă și aducea alte două puncte pentru CSM Petrolul. Aughburns înscria pentru 54-76 la jumătatea celui de-al patrulea sfert și își transforma apoi libera suplimentară, ploieștenii reușind să aibă cel mult 30 de puncte în față în ultimele minute și au câștigat într-un final cu 60 la 86.

Laguna (1-10 bilanț) va avea în etapa următoare o deplasare la Târgu Mureș, iar CSM Petrolul (9-2) urmează să joace în fieful lui CSM Focșani.

Veljko Brkic a adunat 17 puncte și 6 recuperări pentru Ploiești, în double figures la puncte fiind alți patru jucători. Raheem Johnson (14 puncte, 9 recuperări) s-a remarcat din tabăra Lagunei.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!