Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești primește vizita lui Dinamo într-o confruntare importantă în cursa pentru playoff

CSM Petrolul Ploiești primește vizita lui Dinamo într-o confruntare importantă în cursa pentru playoff

CSM Baschet Petrolul Ploiești și CS Dinamo București se întâlnesc într-un duel direct pentru playoff, în cadrul etapei a 27-a, cele două fiind implicate în lupta pentru atingerea unui loc ce duce în faza următoare a campionatului. Meciul de la Ploiești se dispută duminică, 3 aprilie.

Prahovenii au patru victorii în ultimele cinci etape, printre care se numără cele obținute la Craiova (90-83) respectiv împotriva lui CSM Oradea (70-63), amândouă mai bine clasate. CSM Petrolul a trecut și de CSA Steaua București respectiv CSM VSKC Miercurea Ciuc, singurul pas fals fiind pe terenul lui CSO Voluntari, 69-81, acolo unde nimeni n-a putut să se impună încă în acest sezon.

Dinamo are victorii în ultima perioadă cu Rapid, Miercurea Ciuc și Focșani, cedând în schimb în deplasările de la Sibiu și Pitești. În trei ocazii, alb-roșii au trecut de borna celor 80 de puncte marcate, cel mai modest meci din punct de vedere ofensiv fiind cel din Trivale (61-66). Tot sub media obișnuită de puncte a câștigat Dinamo disputa cu CSM Focșani, 72 la 61.

Thriller cu trei reprize de prelungiri în tur

Meciul din turul campionatului a fost un adevărat thriller, care a necesitat trei reprize de prelungiri pentru a se cunoaște învingătoarea. Dinamo a trecut într-un final cu 111 la 109 pe teren propriu, în total fiind 12 schimbări la conducerea jocului și de 10 ori a fost egalitate. Ambele combatante au pus câte 50 de puncte din căciulă, Dinamo valorificând mai bine raportul punctelor după posesiile pierdute (26-15).

Cinci baschetbaliști au avut minim 20 de puncte marcate, lideri pentru Dinamo fiind Viktor Gaddefors și Cecil Williams, ambii cu 25 de puncte, iar de la Ploiești a contribuit cu 24 de puncte Jonathan Jordan. Alți șase sportivi au terminat în double figures partida, doi de la Dinamo și patru de la CSM Petrolul.

Dinamo are trei victorii în deplasare

Formația bucureșteană n-a putut învinge în deplasare formații cu care se luptă pentru playoff sau grupări care sunt în Top 5. Singurele victorii ale lui Dinamo pe teren străin au fost la Rapid, la Galați și la Târgu Jiu, toate ieșite din cursa pentru calificarea în faza următoare a Ligii Naționale.

Mai mult, dinamoviștii au pierdut și la Miercurea Ciuc, una dintre codașele acestei ediții de campionat. Pe de altă parte, au suferit înfrângeri la diferențe mici la Voluntari, Sibiu și Pitești, toate formații mai bine clasate.

Ploieștenii au un singur eșec acasă în 2022

CSM Petrolul traversează o perioadă excelentă în „Sala Olimpia”, unde are 6-1 bilanț în anul 2022, singura formație care a putut pleca victorioasă în această perioadă de la Ploiești fiind SCM Timișoara. În rest, prahovenii au câștigat cu vicecampioana țării, dar și cu adversari direct în cursa pentru playoff (Sibiu și Steaua).

Pentru meciul cu Dinamo, ploieștenii au anunțat că se fac eforturi pentru ca Octavian Popa Calotă și Christian Chițu să fie apți, cei doi intrând puțin sau deloc în ultimele partide. Confruntarea poate fi decisivă pentru finalul sezonului regulat, CSM Petrolul fiind cu 12-12 bilanț în acest moment, iar Dinamo cu 11-13.

Întâlnirea de la Ploiești are loc duminică, 3 aprilie, de la ora 18.00 și va fi transmisă pe YouTube FRB TV.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!