Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești - SCM Timișoara, duel cu implicații în lupta pentru playoff

CSM Petrolul Ploiești - SCM Timișoara, duel cu implicații în lupta pentru playoff

CSM Baschet Petrolul Ploiești și SCM OHMA Timișoara se duelează miercuri, 2 martie, într-un meci din etapa a 21-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, ambele formații fiind aproape de locurile de playoff.

Prahovenii au un început solid de 2022, cu patru victorii în primele cinci partide jucate în acest an, trei succese venind la rând. Această serie a cuprins meciuri pe teren propriu, Ploieștiul trecând pe rând de Sibiu, Galați și Focșani, partide în care a înscris în medie 87 de puncte. De altfel, duelul cu Timișoara o să reprezinte a cincea dispută din Sala „Olimpia” pentru galben-albaștrii în 2022.

SCM Timișoara a bifat două rezultate pozitive în arena proprie, 97-71 cu Dinamo și 80-56 cu CSM Târgu Jiu, formația lui Dragan Petricevic întrerupând cu ocazia meciului împotriva bucureștenilor o serie de două înfrângeri. „Leii din Banat” se pregătesc să joace trei meciuri consecutive în deplasare, înfruntarea de la Ploiești reprezentând prima oprire.

Avantajul în clasament este de partea timișorenilor, care au 9-8 bilanț, CSM Petrolul aflându-se pe locul 12 înaintea acestei partide, cu 8-9.

Un singur meci a câștigat CSM Petrolul Ploiești până acum împotriva formațiilor care au cel puțin 8 victorii în campionat, victoria venind în fața lui CSU Sibiu (89-81). Celelalte întâlniri, opt la număr, au fost pierdute, diferența medie fiind de 17.8 puncte în favoarea adversarelor. Ecartul se datorează în mare parte întâlnirii cedate în deplasarea de la U-BT Cluj (106-64), în trei cazuri prahovenii fiind învinși la cel mult două posesii.

Timișoara a absolvit ceva mai bine duelurile cu formațiile care au minim 8 victorii, disputând nouă partide până în prezent și impunându-se în trei ocazii. Ecartul la finalul partidelor a fost de un punct în trei dintre aceste partide, alb-violeții fiind cei învinși în două cazuri, cu FC Argeș și CSU Sibiu.

În tur, bănățenii s-au impus fără mari probleme în Sala „Constantin Jude”, scor 95-72, având după acel meci o serie de patru victorii. Nikola Gajic a fost omul întâlnirii, cu 29 de puncte (6/9 de la distanță) și 14 recuperări, stabilind atunci un season high în privința eficienței (36 de unități). Deion Hammond a contribuit cu 17 puncte și 5 recuperări pentru prahoveni.

Diferențele la nivel statistic nu sunt semnificative între Ploiești și Timișoara, galben-albaștrii beneficiind de o medie mai mare de recuperări ofensive (11.3-8.7), în vreme ce alb-violeții aruncă mai precis de la distanță (36.5-33.9%).

Confruntarea din Sala Sporturilor „Olimpia” începe la ora 18.00 și va putea fi urmărită în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: Facebook Leii din Banat - SCM OHMA Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!