Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești se pregătește pentru ultimul duel din deplasare în grupa 11-18

CSM Petrolul Ploiești se pregătește pentru ultimul duel din deplasare în grupa 11-18

CSM Petrolul Ploiești joacă la Focșani vineri, 24 martie, în etapa a 24-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, această deplasare fiind ultima pentru formația galben-albastră în grupa 11-18.

Ploieștiul și-a câștigat cel mai recent joc din această fază, 86-60 în fieful Lagunei București, în ceea ce a reprezentat a treia deplasare consecutivă. Prahovenii au ajuns la o medie de 89.6 puncte pe meci în grupa 11-18, fiind principala forță ofensivă din faza a doua a campionatului.

CSM Focșani a suferit, în schimb, un eșec clar la Târgu Mureș, deși au existat momente în care vrâncenii au reușit să se apropie pe tabelă. S-a terminat cu 75-97 și s-a consemnat astfel a patra partidă din totalul celor cinci de până acum pentru Focșani în faza secundă în care echipa marchează sub 80 de puncte.

Turul între cele două a avut loc nu cu mult înaintea Final 8-ului Cupei României, CSM Petrolul impunându-se atunci în Sala Olimpia cu 81 la 73. Veljko Brkic a contribuit cu 15 puncte pentru prahoveni, alți trei jucători având minim 10 puncte marcate, iar de la Focșani s-au remarcat în mod special Adika Peter-McNeilly și Kevin Johnson, ambii cu 16 puncte.

CSM Petrolul este prima din grupa 11-18, având un bilanț de 9 victorii și 2 înfrângeri, iar Focșani este într-o zonă liniștită, pe poziția a cincea, cu 5-6 bilanț. Ploieștiul a câștigat până acum fiecare duel direct cu vrâncenii.

Într-un clasament din faza secundă a campionatului privind media de assist-uri, CSM Petrolul este prima (22.4 în medie), iar CSM Focșani este în a doua jumătate (17.0), echipele fiind însă apropiate în privința procentajelor de la distanță. Vrâncenii își asumă cele mai multe aruncări din acțiune din toată liga în faza a doua, dar transformă doar 41.7% din aceste acțiuni.

Pavle Reljic împarte prima poziție la procentajul liberelor transformate (90%), iar Veljko Brkic este printre jucătorii cu cele mai multe faulturi în medie pe meci (3.6), în timp ce Konstiantyn Anikiienko de la CSM Focșani are o medie de aproape două capace pe partidă în grupa 11-18.

Partida de la Focșani are loc vineri, 24 martie, de la ora 17.00 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!