Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești și CSA Steaua București închid runda cu numărul 23

CSM Petrolul Ploiești și CSA Steaua București închid runda cu numărul 23

CSM Baschet Petrolul Ploiești primește vizita formației CSA Steaua București luni seara, 14 martie, în ultimul meci al rundei a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Duelul urmează să fie televizat, fiind vorba despre două echipe care luptă pentru accederea în playoff.

Traseul din ultimele patru etape este asemănător pentru cele două combatante, 2-2 bilanț, Ploieștiul și Steaua câștigând un meci, după care au pierdut două și apoi au câștigat iar. De asemenea, ambele au întâlnit cel puțin un adversar direct pentru un loc de playoff, aceste dueluri fiind cedate. Atât CSM Petrolul, cât și Steaua le-au bătut pe CSM VSKC Miercurea Ciuc și CSM Focșani recent.

Prahovenii au fost destul de constanți pe atac, în privința punctelor marcate, doar la Constanța terminând cu mai puțin de 75 de puncte înscrise (86-71). În rest, cu Galați și Focșani au marcat câte 86 de puncte, cu Timișoara 85, iar cu Miercurea Ciuc au pus pe tabelă 79 de puncte. Atacul Stelei a oscilat între maximul de 99 de puncte cu CSM Focșani și minimul de 63 de la FC Argeș în ultimele patru partide.

Doi pasatori foarte buni, în duel direct

Andrej Magdevski și KJ Jackson au printre cele mai bune medii în privința assist-urilor în Liga Națională, cu un plus de partea nord-macedoneanului, cu 6.4 pase decisive. Jackson are 4.7 assist-uri în medie, fiind aproape de Top 5 în campionat la acest capitol. Tot la limită ratează Top 5 americanul și la media de puncte, dar la intercepții este cel mai bun din competiția internă (2.5 în medie).

Pivoții din cele două tabere au cifre bune, cu toate că avantajul la recuperări este de partea lui Terrell Carter II în fața lui Earl Watson. Stelistul își face treaba atât la recuperările de sub propriul panou, cât și de la cel advers, fiind printre jucătorii cu aproape 1.5 capace pe întâlnire

Mediile, de partea ploieștenilor

Dacă în clasament formațiile sunt despărțite de cinci locuri, în favoarea bucureștenilor, care au și două meciuri în plus disputate, prahovenii se revanșează la datele statistice, unde stau mai bine la opt capitole. Steaua are media mai bună de puncte (81.3-80.9), procentajul mai mare de triple transformate (35.2-32.5%) sau posesii mai puține pierdute (13.4-14.0), dar stă în urma lui CSM Petrolul la recuperări (37.4-34.0), assist-uri (16.9-14.4) sau la procentajele liberelor bune (74.4-70.1%).

CSM Petrolul Ploiești are 9-11 bilanț înaintea acestui duel, iar CSA Steaua stă momentan pe loc de playoff, cu 10-12.

Turul l-au câștigat la limită roș-albaștrii, cu 78-77, meci decis de liberele transformate de Zarko Djuric. De altfel, stelistul a contribuit cu 28 de puncte în acea dispută, fiind cel mai bun marcator de pe parchet.

Disputa din Sala „Olimpia” începe la ora 18.00 și va fi transmisă în direct pe Digisport 4, LookSport 2 și YouTube FRB TV.

*foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!