Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești și CSM Galați obțin noi victorii în playout-ul LNBM

CSM Petrolul Ploiești și CSM Galați obțin noi victorii în playout-ul LNBM

Playout-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin a continuat joi, 13 aprilie, când au avut loc două partide de la ora 18.00, fiind vorba despre duelurile CSM Petrolul Ploiești - CSM VSKC Miercurea Ciuc și CSM Galați - Laguna Sharks București. Gazdele celor două întâlniri s-au impus și în ambele serii scorul este 2-0 la general.

Ploiești: Kwamain Mitchell, Codruț Dinu, Kenny Funderburk, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Miercurea Ciuc: Luka Igrutinovic, Amedeo Casale, Arnold Laszlo, Vladyslav Frolov, Meshack Lufile

Harghitenii au debutat excelent în meci și conduceau cu 2-8 după nici două minute, Codruț Dinu fiind cel care a tăiat din handicap și Ploieștiul venea la un punct în spate. Bogdan Popa egala situația cu un coș de afară (10-10) și pe un atac viitor CSM Petrolul completa revenirea, apoi gazdele reușeau să se ducă la 18-11 și terminau primul sfert cu 22 la 19. Miercurea Ciuc a venit la un punct în spate și apoi a ratat șansa egalării, Popa refăcând un ecart de trei puncte (28-25) și apoi Misters înscria pe tranziție. Diferența era de +7 cu trei minute înaintea pauzei, galben-albaștrii mergând apoi la 40-30 și la vestiare intrau cu 46-30.

Ciucanii au marcat șapte puncte la rând în debutul reprizei secunde și veneau la un handicap format dintr-o singură cifră (46-37), Bogdan Popa ajungând în double figures cu tripla sa și Andrija Draskovic răspundea imediat pentru oaspeți. Același jucător din tabăra harghiteană finaliza cu floater la 51-42, ecartul devenind de 13 puncte la jumătatea acestui parțial, ajungându-se apoi la 60-42 și sfertul se termina cu 68 la 46. CSM Petrolul a continuat distanțarea (73-49) și era +27 cu trei minute înainte de final, pentru ca în cele din urmă prahovenii să se impună cu 88 la 59 și să facă 2-0 la general în această serie.

Bogdan Popa s-a evidențiat cu 19 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, iar Veljko Brkic l-a urmat cu 16 puncte și 3 recuperări.

Andrija Draskovic a adunat 15 puncte și 4 pase decisive pentru Miercurea Ciuc, Amedeo Casale fiind următorul marcator cu 12 puncte, 5 recuperări și 3 assist-uri.

Meciul trei va avea loc la Miercurea Ciuc pe 19 aprilie, de la ora 17.00.

Galați: Luka Mitrovic, Juhwan Harris-Dyson, Marius Ciotlăuș, Robert Stan, Mladen Armus

Laguna: Trevor Blondin, Lukas Aukstilkalnis, Radu Paliciuc, Aleksandre Phevadze, Vasile Odagiu

Harris-Dyson era cel care deschidea scorul cu un dunk spectaculos și Phevadze răspundea cu un layup, apoi Laguna venea în premieră la conducere (2-4), până la jumătatea sfertului inaugural CSM Galați reușind să întoarcă situația în favoarea sa și era 7-4. Calenic punea cinci puncte în plus pe tabelă pentru dunăreni (12-7), sfertul de debut terminându-se cu 23 la 15. Laguna a înscris prima în al doilea sfert și Armus ajungea la linia de fault pentru 24-18, de unde oaspeții au redus apoi la o singură posesie. Laguna s-a apropiat la 26-23, ecartul devenind apoi de șapte lungimi cu trei minute până la pauză și CSM Galați intra la vestiare cu 38 la 32.

Echipele au suferit pe plan ofensiv în debutul reprizei a doua, CSM Galați fiind autoarea primului coș din acțiune (40-33) și dunărenii mergeau la jumătatea celui de-al treilea sfert la peste 10 puncte în față, 44-33, pentru ca parțialul să se încheie cu 58 la 45, Laguna reușind cu greu să înscrie din acțiune. Dunărenii au continuat să fie la peste 10 puncte în față și Ciotlăuș făcea 64-49, la jumătatea sfertului decisiv ecartul fiind de +17 în favoarea gazdelor, pentru ca la final tabela să indice 76 la 58.

Luka Mitrovic a fost liderul învingătorilor (17 puncte, 7 pase decisive, 4 recuperări), Juhwan Harris-Dyson contribuind cu 13 puncte, 5 recuperări și 4 intercepții, iar TJ Gibbs a avut 11 puncte venind de pe bancă.

Devin Cooper (15 puncte), Aleksandre Phevadze (13 puncte, 9 recuperări) și Will Saunders (11 puncte, 6 recuperări) au fost jucătorii în double figures pentru oaspeți.

Meciul trei va avea loc în fieful Lagunei București pe 19 aprilie, ora de start urmând să se stabilească ulterior.

*foto: Mihail Oprescu / csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!