Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești și SCM U Craiova se întâlnesc în primul meci al etapei a 9-a

CSM Petrolul Ploiești și SCM U Craiova se întâlnesc în primul meci al etapei a 9-a

Runda cu numărul nouă din Liga Națională de Baschet Masculin debutează vineri, 17 noiembrie, cu un meci televizat între CSM Petrolul Ploiești și SCM Universitatea Craiova. Duelul contează pentru Conferința B.

Prahovenii (3-4) traversează o perioadă mult mai bună în privința rezultatelor, cu trei victorii în ultimele patru meciuri. Ultima reușită a jucătorilor pregătiți de Mihai Popa a venit în Sala Transilvania, 80-72 împotriva lui CSU Sibiu, o victorie care s-ar putea să conteze decisiv la finalul primei faze a campionatului.

Craiova (1-4), în schimb, a obținut la începutul acestei săptămâni primul succes într-un meci oficial după mai bine de șase luni. „Leii Băniei” au câștigat restanța cu CSM Focșani, 71-64, după un joc în care le-au permis adversarilor să se apropie în ultimul sfert.

CSM Petrolul și SCM U Craiova nu vor fi la prima întâlnire directă în stagiunea 2023/2024, acestea fiind adversare în Cupa României. Atunci, în deschiderea noului sezon, prahovenii s-au impus în Bănie cu 72-70 și au obținut biletele pentru Final 8-ul întrecerii, în vreme ce alb-albaștrii au părăsit prematur Cupa României, după ce în ultimii doi ani au ajuns măcar până în semifinale.

Kenny Funderburk a fost liderul Ploieștiului în meciul din întrecerea amintită, cu 22 de puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări și 3 intercepții, alături de 5/8 de la distanță. Din tabăra Craiovei s-a remarcat în mod special Milan Milovanovic cu double-double-ul format din 20 de puncte și 13 recuperări, cifre care i-au adus un index al eficienței de 28 de unități.

La nivel statistic, cele două formații sunt în partea a doua a clasamentului Ligii Naționale în privința punctelor marcate pe meci, dar în grupul fruntaș la nivelul recuperărilor (37.3 - 37.6). CSM Petrolul este clubul care conduce ierarhia în cazul recuperărilor defensive (27.4), iar Craiova stă mai bine la cele ofensive (13.6).

Anul trecut cele două combatante au fost adversare tot în prima fază a campionatului și fiecare și-a apărat terenul propriu. Prahovenii au câștigat în tur cu 77-73, iar oltenii cu 71-61 în retur. De altfel, de la promovarea lui CSM Petrolul, bilanțul în campionat între cele două formații este echilibrat, ambele având câte două victorii.

Meciul din Sala Olimpia va avea loc vineri, 17 noiembrie, de la ora 17.00 și va fi în direct pe Digisport 3, Prima Sport 4, respectiv FRB TV.

*foto: Facebook CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!