Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești trece de SCM U Craiova și se califică în Final 8-ul Cupei României

CSM Petrolul Ploiești trece de SCM U Craiova și se califică în Final 8-ul Cupei României

Ziua decisivă din turul inaugural în Cupei României a pus față în față două echipe care au luptat pentru calificarea directă: SCM U Craiova și CSM Petrolul Ploiești. Meciul din Polivalenta craioveană a fost unul extrem de disputat și s-a încheiat cu succesul prahovenilor, 72-70, rezultat care îi trimite la Final 8.

Craiova: Vitaliy Zotov, Amedeo Casale, Matt Freeman, George Blaj-Voinescu, Milan Milovanovic

Ploiești: Reggie Johnson, Kenny Carpenter, Vlad Corpodean, Bogdan Popa, Shane Henry

Oltenii au fost ceva mai eficienți pe atac în primele secvențe ale jocului, după care Henry a răspuns cu un dunk spectaculos la 7-6, de unde a urmat un run de 7-0 pentru olteni. Carpenter a oprit seria în care s-a aflat Craiova la 14-8 și tot el a adus următoare puncte ale Petrolului, iar diferența a scăzut la o singură posesie după coșul lui Brkic. Ploieștiul a preluat conducerea la 14-15, dar sfertul inaugural le-a aparținut craiovenilor, 20-19, după ce Milovanovic și-a împărțit perechea de libere.

Formațiile au păstrat jocul echilibat în debutul sfertului doi și CSM Petrolul a egalat la 25 cu reușite lui Johnson, moment în care Greene a încasat o lovitură și a avut nevoie de îngrijiri medicale. Angelian și Henry au prelungit perioada bună a prahovenilor și s-a ajuns la 25-29, iar curând s-a restabilit egalitatea și a urmat un timp de odihnă pentru galben-albaștrii. Craiova a prins un run de 10-2 și a pus două posesii în față la 35-31, până la finalul reprizei diferența nefiind mai mare de patru puncte în favoarea vreunei echipe și la vestiare s-a intrat cu 39-37.

Brkic a păstrat ecartul de o posesie după care a încasat un fault antisportiv și Craiova a trecut apoi la 44-39 cu liberele împărțite ale lui Țîbîrnă. CSM Petrolul a tăiat din deficit cu floater-ul lui Carpenter (45-43), pentru ca apoi ploieștenii să irosească șansa egalării la jumătatea sfertului trei și Greene a răspuns cu o reușită de la semi-distanță. Johnson a adus Ploieștiul la un punct în spate cu două minute rămase din acest parțial și tripla lui Funderburk a ajutat formația prahoveană să facă 49-50, pentru ca perioada să se încheie cu 53 la 50 în dreptul Craiovei după coșurile lui Casale și Milovanovic.

Adversarele au fost pe rând la conducere în primele trei minute din sfertul decisiv, tip-in-ul lui Milovanovic fiind cel care a ajutat Craiova să facă 58-57. Funderburk a ținut CSM Petrolul în postura calificării directe la 63-60, iar apoi Bogdan Popa și-a ajutat echipa să ajungă la 65-68 cu două minute rămase pe cronometru. Milovanovic a ratat o liberă imensă prin care putea egala, după care pe rând au ajuns la linia de fault Funderburk, Greene și Zotov, cel din urmă irosind șansa prelungirilor și Ploieștiul s-a impus cu 70-72 pentru a avansa la Final 8.

Kenny Funderburk a adunat 22 de puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări și 5/8 de afară, iar următorii marcatori ai Ploieștiului au fost Reggie Johnson (11 puncte, 3 pase decisive) și Veljko Brkic (10 puncte, 4 recuperări).

Milan Milovanovic a semnat un double-double format din 20 de puncte și 13 recuperări, iar Javon Greene l-a urmat cu 12 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

*foto: csmploiesti.ro

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!