Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești, victorie fără emoții în fața lui CSM Focșani

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.02.2022

CSM Petrolul Ploiești, victorie fără emoții în fața lui CSM Focșani

CSM Petrolul Ploiești a câștigat duelul de pe teren propriu din etapa a 20-a a Ligii Naționale, împotriva celor de la CSM Focșani. Scorul final a fost 86-66.

Mihai Popa i-a titularizat pe Jordan, Chițu, Hammond, Sekulovic și Popa. Mihai Petruț a început disputa cu Wade-Chatman, Reljic, Bratosin, Pustahvar și Morant.

Sekulovic a deschis partida cu patru puncte consecutive. Popa și Hammond au contribuit și ei la un parțial de 9-0 al prahovenilor, înainte ca Wade-Chatman să înscrie primele puncte pentru vrânceni de la semi-distanță. Sekulovic a înscris și din spatele semicercului pentru a duce scorul la 12-4, înainte de dunk-ul agresiv al lui Morant. După liberele lui Rejlic, Focșani s-a apropiat la șase lungimi (14-8), înainte de reușita lui Hammond. Baker a reușit prima triplă a oaspeților, iar după 10 minute tabela indica 16-12 pentru galben-albaștrii.

După aproape două minute fără realizări ofensive, Baker a înscris primul coș din acțiune al actului secund, printr-o piruetă în căciulă. Chițu a răspuns printr-o reușită de la distanță, înainte de layup-ul lui Pustahvar. Focșani a egalat la 19, înainte ca Mihai Popa să ceară timeout. După acesta, Chițu a transformat trei aruncări libere, iar Sekulovic a înscris încă o dată din spatele semicercului, iar Mihai Petruț s-a văzut nevoit să ceară timp de odihnă la 25-19. Chițu și-a continuat evoluția reușită și și-a mai trecut în cont un coș de trei. Baker a încheiat un parțial de 13-0 al gazdelor cu un layup prin care a dus scorul la 32-21. La pauza mare, formația de pe Valea Prahovei avea un ecart de 11 puncte (36-25).

Gazdele au început agresiv a doua jumătate cu un dunk al lui Sekulovic, după care Jordan a reușit un coș cu fault. Sekulovic a punctat și el prin același procedeu și a dus scorul la 44-25, înainte de timeout-ul lui Mihai Petruț. Baker a spart gheața pentru Focșani în sfertul trei cu o reușită pe recuperare ofensivă, înainte de tripla lui Hammond. Petrișor a replicat cu primele sale puncte, venite de la distanță, înainte de slam-ul lui Jordan care făcea ca ploieștenii să conducă cu 49-30. Baker a înscris șase puncte consecutive, forțându-l pe Mihai Popa să ceară un timeout. După tripla lui Pustahvar, Focșani se apropia la 10 lungimi (51-41). Înaintea ultimului sfert, Petrolul conducea cu 64-47.

Rejlic a înscris primele puncte din sfertul patru. Steger a înscris de afară pentru a reduce diferența la 12 puncte. Pustahvar a înscris în tranziție, iar tabela indica 64-54. Magdevski a încheiat seceta prahovenilor cu o reușită pe pătrundere, după care Hammond a punctat de la semi-distanță. Jordan a finalizat un dunk spectaculos pe contraatac și a dus scorul la 72-54. Pustahvar a înscris din nou de la distanță, iar Popa a răspuns la inel. Prahovenii nu au avut emoții pe finalul disputei de pe teren propriu și s-au impus într-un final cu scorul de 86-66.

Mihailo Sekulovic a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 21 de puncte și 6 recuperări. Deion Hammond a terminat cu 19 puncte și 4 intercepții. De cealaltă parte, Aliaksandar Pustahvar a reușit 16 puncte și 4 recuperări, iar Justin Baker a venit cu 17 puncte și 8 recuperări de pe bancă.

CSM Petrolul Ploiești ajunge la un bilanț de 8-9 prin succesul de astăzi, în timp ce CSM Focșani are șapte succese și 12 eșecuri.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!