Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești, victorie la două posesii în fața lui CSM Galați

CSM Petrolul Ploiești, victorie la două posesii în fața lui CSM Galați

CSM Baschet Petrolul Ploiești a trecut pe teren propriu de CSM Galați într-un meci disputat miercuri, 19 ianuarie, în cadrul etapei a 16-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ploieștenii s-au impus cu 86-81.

Ploiești: Jordan, Hammond, Chițu, Popa, Watson

Galați: Masters, Ciotlăuș, Milon, Stan, Sturanovic

Formația prahoveană a deschis excelent partida și reușitele lui Bogdan Popa respectiv Deion Hammond au ajutat gazdele să înceapă cu 5-0, ecartul urcând în continuare cu tripla lui Popa și Florin Nini solicita primul time-out la 8-0. Javon Masters a întrerupt seria galben-albaștrilor cu o reușită din spatele arcului de cerc (13-3), Galațiul având în prima jumătate a sfertului inaugural 0/6 din acțiune și 3 posesii pierdute, după care și Chițu a fost precis de la distanță, CSM Petrolul ducându-se la 16-3. Brewton a redus în primă fază la 16-6 și apoi 19-8, prahovenii putând să replice prin Magdevski și Watson, iar scorul devenea 24-8. Formația antrenată de Mihai Popa conducea fără probleme la finalul sfertului de debut, 26-12, parțial în care Bogdan Popa a marcat jumătate din punctele prahovenilor.

Pesic a punctat în startul sfertului secund și apoi Milon a transformat o liberă după un tehnic încasat de Popa Calotă (26-15), Earl Watson aducând primele puncte ale Ploieștiului cu un and-one la 29-15. CSM Galați a prins o serie excelentă în următoarele minute și a revenit la cinci lungimi în urma gazdelor, 29-24, Chițu fiind cel care a răspuns de la distanță și ajuta Ploieștiul să se ducă la trei posesii. Vizitatorii și-au continuat run-ul și după tripla lui Alexandru Vlad s-a ajuns la 32-29, Galațiul ratând doar două aruncări până la jumătatea sfertului, Sekulovic marcând cinci puncte la rând și CSM Petrolul mergea la 39-31. Masters și Ciotlăuș au redus diferența de pe tabelă la un singur punct, coșul lui Watson fiind cel care a stabilit scorul pauzei, 43-40.

După doar 25% din acțiune în primul sfert, CSM Galați a reușit să își îmbunătățească procentajele până la 43%, Ploieștiul stând mai bine la acest capitol. Prahovenii au condus la recuperări (22-16) și assist-uri (11-7), însă au comis 9 turnovers. Oaspeții au pus 30 de puncte pe tabelă prin intermediul rezervelor, Kareem Brewton și Bogdan Popa fiind principalii marcatori în prima repriză. Chițu a fost eliminat după 18 minute jucate, acumulând 5 greșeli personale.

Magdevski, Hammond și Watson, cel din urmă cu patru reușite la rând din acțiune, au contribuit pentru un run de 12-2 în favoarea Ploieștiului în debutul sfertului al treilea și diferența a urcat la 55-42. CSM Petrolul avea să meargă la +15 după reușita lui Magdevski, însă Milon a răspuns din spatele arcului de cerc (57-45), dovedindu-se o simplă sclipire, după ce Earl Watson, Jonathan Jordan și Andrej Mgdevski au ajutat formația gazdă să pună 20 de puncte între, 65-45. Run-ul amfitrionilor s-a prelungit la 20-3, prin punctele aduse de Magdevski, ecartul scăzând pentru câteva secunde sub 20 de puncte după tripla lui Milon (67-48). CSM Petrolul conducea cu 73-51 la intrarea în ultimul sfert.

Cu două aruncări bune de 3 puncte au replicat gălățenii în debutul sfertului al patrulea, ambele încercări fiind ale lui Alexandru Vlad (74-57), iar apoi Watson a finalizat un atac cu dunk, Sturanovic ajutând la coborârea diferenței, 76-61. Gălățenii au prins un run de 11-2 și Masters a scuturat plasa pentru a scădea avansul gazdelor la 76-65, câteva atacuri mai târziu Galbreath Jr. ajungând la linia de fault, unde și-a transformat toate cele trei încercări și trupa lui Florin Nini venea la 77-70. Ploieștiul a ratat încă un atac și Magdevski a încasat o greșeală antisportivă, de care CSM Galați a profitat și Javon Masters a punctat de la distanță pentru 77-74, Bogdan Popa oprind revenirea oaspeților cu coșul său din spatele arcului de cerc pentru 80-76. Jordan a finalizat cu dunk după o posesie pierdută de adversari și s-au urcat la +6, Ploieștiul impunându-se în cele din urmă cu 86-81.

CSM Petrolul Ploiești bifează a șaptea victorie în acest sezon al LNBM, având alte nouă înfrângeri, în etapa viitoare se deplasează pe terenul Rapidului. CSM Galați coboară la 4-12 și o să primească vizita lui Athletic Constanța.

Earl Watson a fost cel mai bun marcator al partidei, cu 23 de puncte alături de 4 recuperări și 2 pase decisive, urmat de Bogdan Popa (16 puncte, 4/8 de la distanță, 10 recuperări) și Andrej Magdevski (14 puncte, 7 assist-uri) din tabăra ploieșteană. Javon Masters a contribuit cu 16 puncte și 4 recuperări pentru CSM Galați, în double figures fiind și Kareem Brewton (14 puncte) respectiv Alexandru Vlad și Maksim Sturanovic (ambii 11 puncte).

*foto: arhivă csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!