Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Petrolul Ploiești, victorioasă în restanța cu CSM VSKC Miercurea Ciuc

CSM Petrolul Ploiești, victorioasă în restanța cu CSM VSKC Miercurea Ciuc

CSM Baschet Petrolul Ploiești a ajuns la cinci victorii în ultimele șase apariții de pe teren propriu în Liga Națională de Baschet Masculin, impunându-se cu 79-65 în meciul restant din etapa a 18-a a cu CSM VSKC Miercurea Ciuc disputat miercuri, 9 martie.

Primul 5 al prahovenilor a fost alcătuit din Magdevski, Hammond, Chițu, Popa și Sekulovic, iar ciucanii au replicat cu Vujadinovic, Ortega, Bogdanovic, Ciucă și Djurovic.

Gazdele au dezghețat tabela după aproape două minute scurse din meci cu liberele lui Sekulovic, iar Vujadinovic a egalat pe următorul atac, înscriind primul coș din acțiune al partidei. Deion Hammond a tras precis de la distanță și CSM Petrolul mergea la 7-4, însă Miercurea Ciuc a putut sta aproape și Djurovic a refăcut un dezavantaj minim, 9-8. Prahovenii au replicat cu o serie de coșuri la rând și cu three-point play-ul lui Sekulovic se făcea 14-8, răspunsul fiind dat de reușitele lui Vujadinovic și Bogdanovic, ultimul pe ezitare (14-12). CSM Petrolul s-a desprins din acest punct și a prins un run de 12-4 pentru ultimele minute ale sfertului inaugural, perioadă în care s-a remarcat Earl Watson cu două dunk-uri spectaculoase (26-16).

Galben-albaștrii au continuat să se desprindă în debutul sfertului al doilea, cu reușitele lui Watson, Jordan și Milin ajungându-se la 35-18, scor la care oaspeții au cerut time-out. Lam, de la distanță, și Vujadinovic cu liberele sale precise au întrerupt seria prahovenilor (35-23), apoi Milin și Chițu refăcând un ecart de peste 15 puncte, cel din urmă având de aruncat și de la linia de fault pentru un antisportiv încasat de Vujadinovic, 42-23. Ciucanii au avut iar o tresărire cu un run de 12-0 în decurs de aproape cinci minute, gazdele cerând în două rânduri time-out, scorul pauzei fiind 42-35.

Harghitenii aveau procentaje mai bune în acțiune la pauză (44-40%), cele două echipe contribuind pentru 36 de puncte din căciulă (câte 18 fiecare). Ploieștiul a controlat lupta la assist-uri (12-4) și mai ales la punctele pe contraatac (15-2). Doi jucători de la Miercurea Ciuc erau în double digits după 20 de minute, iar de la gazde unul.

Excelent au deschis amfitrionii repriza secundă, tripla lui Milin și cele patru puncte la rând aduse de Chițu schimbând situația de pe tabelă pentru 49-35, apoi, după time-out-ul solicitat de ciucani, Chițu a punctat și de la distanță, iar Hammond și-a transformat ambele aruncări libere și se ajungea la 54-35. Lock Lam și apoi Ciucă respectiv Ionescu au oprit seria gazdelor (54-40), ploieștenii punctând după mai multe atacuri fără succes prin Jordan de la linia liberelor, 56-40. Șase noi puncte au venit până la finalul parțialului și gazdele conduceau cu 60-42, Ortega ieșind accidentat de pe parchet la ultima acțiune defensivă a echipei sale.

Diferența a rămas între 18 și 20 de puncte în favoarea galben-albaștrilor în primele minute din sfertul patru, 66-46, de unde oaspeții au prins o perioadă mai prolifică și au depășit bariera celor 50 de puncte înscrise, Ciocătă reducând din handicap la 68-55, moment urmat de un time-out pentru gazde. Milin și Ionescu s-au întrecut în triple bune (71-58), Bogdanovic prelungind perioada bună a harghitenilor. CSM Petrolul a pus 15 puncte între cu trei minute înainte de final, tabela indicând în cele din urmă 79-65 pentru prahoveni.

CSM Petrolul trece la 9-11 în campionat, iar Miercurea Ciuc coboară la 4-17. În etapa de la finele acestei săptămâni harghitenii joacă pe teren propriu cu CSO Voluntari, iar ploieștenii primesc vizita Stelei în încheierea rundei cu numărul 23.

Matija Milin a fost la un pas de double-double, 18 puncte (4/5 de la distanță) și 9 recuperări, alți patru jucători de la CSM Petrolul fiind în double digits, Earl Watson (15 puncte, 12 recuperări) și Christian Chițu (14 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive) urmându-l pe Milin. Lock Lam (18 puncte, 12 recuperări) a fost principalul marcator al oaspeților, secondat de Branislav Vujadinovic (15 puncte) și Mihajlo Bogdanovic (10 puncte).

*foto: Iulian Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!