Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Ploiești câștigă la Galați la debutul în Liga Națională

CSM Ploiești câștigă la Galați la debutul în Liga Națională

CSM Ploiești a reușit să câștige primul meci al sezonului din Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2021/2022. Echipa antrenată de Mihai Popa s-a impus pe terenul lui CSM Galați cu scorul de 80-78, la capătul unei reprize suplimentare.

Partida de la Galați a început într-un ritm alert. Christian Chițu a marcat primele 8 puncte pentru echipa, inclusiv două coșuri de la distanță și CSM Ploiești conducea cu scorul de 8-6 după 3 minute scurse de pe tabelă. Echipa vizitatoare a avut în trei rânduri avantaj de două posesii dar nu a reușit să se desprindă mai mult. În ultimele două minute din sfertul inaugural, Brewton și Vlad au fost singurii care au mai marcat și CSM Galați prelua conducerea, 16-14. Echilibrul între cele două echipe s-a păstrat până la jumătatea actului secund. Elevii lui Florin Nini au reușit un parțial de 10-0 și au dus scorul la 32-23. Doar Watson și Chițu au reușit să mai înscrie pentru ploieșteni iar Brewton a fost ultimul marcator al reprizei iar CSM Galați s-a desprins la 11 lungimi chiar înaintea pauzei, 39-28.

Repriza secundă a avut un start echilibrat, după care băieții lui Mihai Popa au reușit să reducă din deficit și scoul ajungea la 42-36. La jumătatea sfertului, Watson și Hammond au ratat șansa de a-și aduce echipa și mai aproape pe tabelă. Javon Masters i-a pedepsit cu un coș de la distanță. În partea a doua a sfertului, CSM Ploiești a avut mai mult inițiativa și a redus ecartul la 5 lungimi înaintea actului decisiv, 51-45. Prahovenii au continuat perioada bună și au venit la o singură posesie. Hammond a comis un fault antisportiv dar gazdele au adăugat doar două puncte de la libere prin Sturanovic. Hammond a marcat 5 puncte pentru oaspeți și scorul era egal, 57-57, cu puțin peste 5 minute rămase de joc. Ciotlăuș a încasat și el un antisportiv și CSM Ploiești prelua conducerea. Jucătorul român de la Galați s-a revanșat cu un coș de 3 puncte. Vaughn cu o triplă și-a dus echipa în față, după care Masters a egalat la 66 la intrarea ăn ultimul minut. Sturanovic de la libere și-a dus din nou echipa la conducere, când mai erau 28. Vaughn a ajuns și el la linia de pedeapsă dar a ratat o liberă. Masters a împărțit și el liberele. Hammond a luat o acțiune coast-to-coast, a egalat dar a ratat libera suplimentară și meciul mergea în prelungiri la scorul de 69-69.

CSM Galați a început mai bine repriza suplimentară iar coșul de la distanță al lui Masters ducea scorul la 76-72. Hammond a înscris 2 libere după time-out. Negoițescu a irosit șansa egalării, tot de la linia de pedeapsă. Sturanovic a avut sânge rece de la libere și a dus scorul la 78-74. Hammond  a marcat 5 puncte la rând și echipa din Ploiești era la conducere cu 38 rămase pe tabelă. Negoițescu i-a aplicat un capac lui Sturanovic. Chițu a marcat și el doar o liberă, dar a fost suficient pentru victorie, gălățenii irosind șansa la ultimul atac.

Devante Hammond a fost omul meciului cu 22 de puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă. Kwame Vaughn a contribuit cu 20 de puncte, 4 recuperări și 4 pase decisive. Christian Chițu și-a trecut în cont 14 puncte.

Brewton și Masters au marcat fiecare câte 14 puncte pentru Galați. Maksim Sturanovic a marcat 14 puncte iar Alexandru Duică 10.

foto: CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!