Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Ploiești caută a treia victorie consecutivă în LNBM, cu CSM Miercurea Ciuc

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
09.10.2021

CSM Ploiești caută a treia victorie consecutivă în LNBM, cu CSM Miercurea Ciuc

În primul meci de duminică, 10 octombrie, începând cu ora 17:00, CSM VSKC Miercurea Ciuc primește vizita nou-promovatei CSM Ploiești. Cele două echipe au avut starturi diametral opuse de stagiune în Liga Națională.

După primele două runde, prahovenii sunt între cele trei echipe ale campionatului cu două victorii din tot atâtea oportunități. Cel mai recent succes este cel cu cealaltă echipă nou-promovată, Rapid București.

CSM Ploiești a câștigat cu scorul de 85-61 partida de pe teren propriu, într-un meci dominat cap coadă. Elevii lui Mihai Popa au tremurat doar în începutul sfertului secund, când rapidiștii au avut un parțial de 9-0, ducând scorul la 20-22 în favoarea lor.

Din acel moment, CSM Ploiești a preluat inițiativa confruntării și nu a mai cedat-o până în ultimul minut. Acest lucru s-a datorat în mare parte eficacității din spatele semicercului, de unde prahovenii au înscris de 10 ori din 20 de încercări.

Cel mai bun jucător al echipei a fost Andrei Magdevski, numit de Baschet.ro MVP-ul etapei. Fundașul macedonean a bifat primul triple double al sezonului în Liga Națională. Linia sa de statistică a fost următoarea: 13 puncte, 10 recuperări și 13 pase decisive.

Alți remarcați au fost Earl Watson (18 puncte, 5 recuperări), Vlad Negoițescu (15 puncte, 5 recuperări) și Deion Hammond (13 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive).

De cealaltă parte CSM VSKC Miercurea Ciuc este una dintre codașele clasamentului. După o înfrângere usuturătoare cu FC Argeș (56-114), pentru harghiteni a urmat duelul cu CSM Focșani. Acesta a consemnat o nouă înfrângere pentru Miercurea Ciuc.

De această dată, eșecul a fost unul mai puțin drastic. Scorul final a fost 68-50, dar elevii lui Laszlofy Botond nu au avut ocazia pe tot parcursul confruntării să se apropie de adversari.

În tabăra celor de la Miercurea Ciuc, cei mai prolifici jucători au fost Nicu Ciucă cu 12 puncte și 11 recuperări de pe bancă și Mihajlo Bogdanovic cu 11 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive.

Partida de la Miercurea Ciuc nu va putea fi urmărită la televizor, însă va fi transmisă în direct pe FRB TV.

*foto: csmploiesti.ro

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!