Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Ploiești domină în repriza secundă și câștigă primul meci cu CSM Miercurea Ciuc

CSM Ploiești domină în repriza secundă și câștigă primul meci cu CSM Miercurea Ciuc

Marți, 11 aprilie, în Sala Olimpia din Ploiești s-a disputat primul meci al seriei dintre CSM Ploiești și CSM Miercurea Ciuc, din prima fază a playout-ului Ligii Naționale de Baschet Masculin.

CSM Petrolul Ploiești: Kenny Funderburk Jr., Bogdan Popa, Veljko Brkic, Andris Misters, Codruț Dinu

CSM Miercurea Ciuc: Amedeo Casale, Arnold Laszlo, Meshack Lufile, Vladyslav Frolov, Luka Igrutinovic

În primele trei minute și jumătate al partidei, oaspeții au înscris doar un coș și o liberă, în timp ce gazdele au marcat 13 puncte și și-au construit un avantaj format din două cifre. A urmat un parțial de 9-1 al ciucanilor, care au demonstrat că nu renunță așa de ușor. Misters, Branden Aughburns și Dinu au oferit replica și, la finalul actului inaugural, scorul era 21 la 17 pentru ploieșteni.

Elevii lui Laszlofy Botond au început mai bine secvența secundă și, după două minute și jumătate, au reușit să preia conducerea: 26-25. Cele două tabere au oferit un joc echilibrat, cu multe ratări și greșeli, dar și cu schimbări de lider și s-a mers așa până la finalul primei reprize, când CSM Miercurea Ciuc se afla în avantaj: 42-41.

După revenirea de la vestiare, prahovenii au arătat o altă față, nu au mai lăsat lucrurile la voia întâmplării și au realizat un parțial de 13-2 în patru minute. Lufile a întrerupt run-ul galben-albaștrilor și apoi Casale a redus diferența la nouă puncte, dar elevii lui Mihai Popa au avut o nouă serie bună în ofensivă și scorul a devenit 67 la 50. Sfertul al treilea s-a încheiat cu șase puncte marcate de Frolov și Igrutinovic care le-au oferit harghitenilor speranța că pot întoarce rezultatul.

Popa a deschis actul decisiv cu un coș de la distanță, iar Aughburns a dus-o pe CSM Ploiești la o distanță de 18 puncte: 78-60. Au urmat câteva minute în care oaspeții nu au reușit să reducă deficitul, iar gazdele nu au izbutit să își mărească avantajul și apoi, în ultimele trei minute ale jocului, după ce ploieștenii au ridicat piciorul de pe accelerație, ciucanii au realizat un ultim parțial, însă fără importanță. CSM Ploiești s-a impus cu 90 la 80 și a preluat conducerea în seria cu CSM Miercurea Ciuc.

Liderii gazdelor au fost Kenny Funderburk Jr. (26 de puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive), Bogdan Popa (16 puncte, 8 recuperări, 4 pase decisive), Veljko Brkic (11 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive), Andris Misters (11 puncte, 4 recuperări) și Branden Aughburns (11 puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Amedeo Casale (17 puncte, 3 recuperări), Meshack Lufile (16 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive), Andrija Draskovic (15 puncte) și Luka Igrutinovic (13 puncte, 12 recuperări, 8 pase decisive).

Următorul meci al seriei va avea loc joi, 13 aprilie, de la ora 18:00, tot la Ploiești. Reamintim că prima fază a playout-ului se joacă în formatul „cel mai bun din cinci meciuri”.

*foto: Mihail Oprescu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!