Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Ploiești luptă la Focșani pentru rămânerea în vârful clasamentului

CSM Ploiești luptă la Focșani pentru rămânerea în vârful clasamentului

Runda a 5-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin se deschide cu duelul dintre CSM Focșani și CSM Ploiești. Meciul are loc vineri, 22 octombrie, de la ora 16:00, și poate fi urmărit, în direct, pe canalul de YouTube al Federației Române de Baschet.

Cele două adversare au un bilanț în oglindă. Mai exact, vrăncenii au o victorie și trei înfrângeri, în timp ce prahovenii au trei partide câștigate și una pierdută.

Elevii lui Mihai Petruț s-au impus împotriva lui CSM Miercurea Ciuc și au fost învinși de CS Rapid București, FC Argeș Basketball și SCM Timișoara. De partea cealaltă, baschetbaliștii lui Mihai Popa au trecut de Rapid, Miercurea Ciuc și Galați, însă au pierdut confruntarea cu echipa din Pitești.

În ultima etapă, cei mai buni jucători ai lui CSM Focșani au fost, ca de-obicei, Wade Chatman și Justin Baker. Primul a adunat 23 de puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții, iar cel de-al doilea s-a remarcat cu 19 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă.

Din tabăra lui CSM Ploiești merită menționate performanțele lui Kwame Vaughn (16 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție) și Andrej Magdevski (15 puncte, 7 pase decisive, 3 recuperări și 2 intercepții). De altfel, macedoneanul a reușit în runda secundă primul triple-double al actualei ediții de campionat: 13 puncte, 13 pase decisive, 10 recuperări.

Din punct de vedere statistic, oaspeții stau mai bine la toate capitolele. Ploieștenii au medii mai mari de puncte (81.0 – 68.8), recuperări (38.8 – 29.5), pase decisive (18.0 – 12.8), intercepții (9.0 – 8.0), capace (4.5 – 0.5) și eficiență (95.0 – 68.5).

De asemenea, CSM Ploiești are procentaje mai bune din acțiune (2 puncte: 50.0% - 44.4%; 3 puncte: 41.1% - 37.2%). În schimb, CSM Focșani aruncă mai precis de la linia de pedeapsă: 78.5% - 63.5%.

Așadar, conform rezultatelor și statisticilor, CSM Ploiești este favorită în disputa cu CSM Focșani. Rămâne de văzut dacă realitatea de pe teren va confirma situația de pe hârtie.

*foto: Facebook – FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Sunt sigur ca cu victoriile vine si increderea overall a echipei
    Nu cred ca Focsani o sa se califice in playoff , prahovenii vor fi ca in the good old days cand acestia castigau trofee si campionate

    cu 2 ani în urmă (22.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!