Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Ploiești și FC Argeș se confruntă în duelul echipelor neînvinse din LNBM

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
15.10.2021

CSM Ploiești și FC Argeș se confruntă în duelul echipelor neînvinse din LNBM

Sâmbătă, 16 octombrie, de la ora 18:00, într-un meci din etapa patra a Ligii Naționale, CSM Ploiești primește vizita celor de la FC Argeș Basketball. Cele două echipe sunt neînvinse în startul stagiunii.

Piteștenii vin după succesul în primul meci pe teren propriu al sezonului, cu cei de la CSM Focșani. Elevii lui Tudor Costescu s-au impus de o manieră categorică, scor 82-60, într-un meci decis rapid, în primele două sferturi.

Argeșenii au luat opțiunea pentru victorie rapid, printr-o defensivă agresivă om la om, ce nu le-a permis vrâncenilor să pună prea multe puncte pe tabelă în primele două sferturi ale disputei. Trupa din Trivale avea un avantaj de 25 de puncte în acel moment (44-19).

Relaxarea de după pauză a celor de la FC Argeș și-a spus cuvântul. Cei de la Focșani au avut o parte secundă mult mai bună și au reușit să câștige ultimele două acte al confruntării.

Cheia partidei pentru argeșeni a constituit-o defensiva care a fost la cel mai înalt nivel în disputa din Trivale. Echipa antrenată de Tudor Costescu a provocat 19 turnover-uri ale adversarilor și nu le-a permis acestora să își creeze prea multe aruncări deschise.

Tehnicianul argeșenilor s-a arătat mulțumit de faptul că echipa sa a gestionat foarte bine începutul de partidă cu Focșani, întrucât oaspeții au demonstrat în actul secund cât de periculoși ar fi putut fi.

Nikola Jevtovic a fost pentru al treilea meci la rând MVP-ul echipei. Pivotul sârb a dovedit că se poate descurca bine și în rolul de playmaker al partidei și a încheiat cu 16 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive.

CSM Ploiești, adversara de sâmbătă ai piteștenilor, vine după o victorie categorică cu CSM Miercurea Ciuc. Echipa nou-promovată a trecut cu 89-63 de harghiteni, într-un meci dominat din primul minut.

Elevii lui Mihai Popa au executat foarte bine jocul ofensiv pregătit la antrenamente. Deși Miercurea Ciuc a dat semne că meciul poate fi unul strâns prin prestația din sfertul secund, prahovenii nu le-au oferit prea multe șanse în ultimele două acte, în care au reușit să consolideze diferența finală de 26 de puncte.

Matija Milin a fost cel mai bun jucător din tabăra ploieștenilor. Sârbul a încheiat partida cu 20 de puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. Dintre jucătorii autohtoni s-a remarcat Christian Chițu cu 18 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări.

Cele două echipe s-au întâlnit în acest an în turneul amical „Memorialul Georgel Ziguli”. FC Argeș a tranșat acel duel cu scorul de 79-74.

Meciul nu va putea fi urmărit la televizor, dar va fi transmis în direct pe FRB TV.

*foto: Gabi Pintilei/Facebook-FC Argeș Basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • Popescu Marcu-George :

    Echipe flămânde pentru victorii si pentru afirmare
    Pitești are cam același core de jucători in timp ce Ploiești și-a schimbat echipa , cred că e nouă . Doua formatii , Ploiestiul mai ales nou promovata dornica de afirmare si de respect . Va fi un meci strans

    cu 2 ani în urmă (15.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!