Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Satu Mare a câștigat turneul 3 din Cupa României 3x3 feminin după o finală cu Sepsi

Andreea Vlase

Andreea Vlase
17.11.2018

CSM Satu Mare s-a impus cu 17-15 în duelul cu Sepsi Sfântu Gheorghe, din finala turneului 3 a fazei de calificare a Cupei României 3x3 feminin, 2018-2019. Se cunosc deja și grupele turneului 4, cel care încheie duminică prima serie de turnee de la Arena de Baschet din capitală.

În prima fază au fost din nou patru grupe, cu prima de patru echipe și următoarele de trei. Primele două clasate au avansat în faza eliminatorie.

Phoenix Constanța, echipa care a câștigat primele două turnee, a obținut trei victorii în grupa A: 16-12 cu CSM Târgu Mureș, 13-10 cu Rapid București și 21-14 cu Universitatea Cluj. Rapidul a obținut al doilea bilet spre sferturi după ce s-a impus cu Universitatea Cluj (17-14) și CSM Târgu Mureș (13-12). CSM Târgu Mureș a fost pe trei în grupă, după 16-13 cu clujencele.

FCC ICIM Arad a ocupat prima poziție în grupa B după ce s-a impus în duelurile cu CSM Târgoviște (18-7) și Sepsi Sfântu Gheorghe (14-10). Covăsnencele au fost pe doi în grupă după victoria cu CSM Târgoviște, scor 14-12.

CS Agronomia a fost prima în grupa C, după succesele cu Olimpia CSU Brașov (22-5) și CSM Alexandria (21-13). Teleormănencele au avansat după ce s-au impus cu 21-15 în duelul cu Olimpia CSU Brașov.

CSM Satu Mare a câștigat grupa D, cu succese în fața celor de la CSU Oradea (21-15) și ACS KSE Târgu Secuiesc (21-14). CSU Oradea și-a adjudecat locul secund după 19-12 în confruntarea cu ACS KSE Târgu Secuiesc.

Phoenix Constanța și Sepsi Sf Gheorghe s-au întâlnit din nou în sferturi, la fel cum s-a întâmplat și la cele două turnee din zilele precedente. Dacă atunci constănțencele s-au impus și au câștigat și finala, a fost rândul revanșei pentru covăsnence. Sepsi Sf Gheorghe a avansat în penultimul act după 21-20.

CS Rapid București, cu o echipă complet schimbată față de turneul precedent, a trecut de FCC ICIM Arad în sferturi, cu 20-16. CSU Oradea s-a impus cu 13-11 în duelul cu CS Agronomia, iar CSM Satu Mare a trecut cu 21-4 de CSM Alexandria.

Semifinalele au fost echilibrate și s-au încheiat la două puncte. Sepsi Sf Gheorghe a jucat Anca Șipoș, Nora Demeter, Renata Kovacs și Viorela Rus, după ce aseară era Andra Haas în locul Viorelei Rus pe pagina dedicată turneului 3. Alb-verzile au trecut cu 21-19 de CS Rapid București, care le-a avut în componență pe Ana-Maria Cuatu, Alexandra Lupusavei, Roxana Bejan și Alexandra Pantazi.

CSM Satu Mare a jucat la turneele de la Arena de Baschet cu Andreea Lazăr, Alexandra Uiuiu, Adina Pop și Anna Kadar. Sătmărencele s-au impus cu 18-16 în semifinala cu CSU Oradea, care s-a bazat pe Ioana Gavra, Ruxandra Chiș, Anamaria Câmpeanu și Melania Kokovay.

Două puncte a fost diferența și în ultimul act. CSM Satu Mare a câștigat cu 17-15 finala cu Sepsi Sfântu Gheorghe și s-a impus în al 3-lea turneu din faza de calificare a Cupei României 3x3 feminin, ediția 2018-2019.

În clasament continuă să conducă jucătoarele de la Phoenix Constanța, cu câte 250 de puncte pentru două locuri 1 și un loc 5. Le urmează sportivele de la Sepsi, cu câte 200 de puncte (două locuri 4 și un loc 2).

Duminică se dispută ultimul turneu din această serie de patru de la Arena de Baschet. S-au stabilit deja grupele de la turneul 4. În grupa A vor juca Universitatea Cluj, ACS KSE Târgu Secuiesc, CSM Alexandria și Olimpia CSU Brașov.

În grupa B au fost repartizate CS Rapid București, CSM Târgu Mureș și FCC ICIM Arad. În grupa C sunt CS Agronomia, CS Phoenix Constanța și CSM Târgoviște. În ultima grupă sunt finalistele turneului trei, CSM Satu Mare și Sepsi Sf Gheorghe, alături de CSU Oradea. Turneul patru se dispută în intervalul orar 9:30-13:30, puțin mai devreme decât celelalte trei. Următoarele două turnee vor avea loc în luna decembrie.

*foto: frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!