Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua câștigă un duel spectaculos cu CSM CSU Oradea

Eduard Popa

Eduard Popa
25.03.2018

steaua oradea

CSM Steaua a reușit să câștige meciul cu CSM CSU Oradea, scor 85-80, în ultima etapă din prima fază a sezonului regulat din LNBM.

Jukka Toijala a început partida în formula Darwiche, Runkauskas, Marinov, Zekovic, Falker, în timp ce Cristian Achim a preferat o formulă de start din Pasalic, Nicolescu, Kariniauskas, Denison și Valeika.

Primul coș al partidei a fost înscris de Zekovic de la 3 puncte, dar primul sfert a fost descris de numeroase turnovers și ratări de ambele părți. Faza primelor 10 minute a fost oferită de Kris Richard, care a prins un alley-oop de la Pasalic după un steal al lui Bobe Nicolescu. După 10 minute scorul arată 14-12 pentru oaspeți. Randal Falker a dominat începutul sfertului al doilea și alături de Lapornik și Zekovic, cei trei au reușit să ducă CSM Steaua în avantaj pe tabelă, în ciuda eforturilor lui Andrei Mandache, care a egalat de două ori cu aruncări de la 3 puncte. Zekovic pe o recuperare ofensivă și Bobo Baciu cu un stop șut au dus scorul la 42-36. A răspuns însă Pasalic, cu un coș spectaculos de 3 puncte în ultima secundă de atac, cu care a stabiit scorul primei reprize la 42-39.

Sfertul al treilea a aparținut însă oaspeților, care au revenit de la vestiare cu un alt tonus în apărare. Cel care a dat tonul a fost veteranul Mandache, cu un 4 point-play cu care a adus Oradea în avantaj, scor 49-48, pentru ca mai apoi să facă un steal la Runkauskas cu care a dus scorul la 54-51. Pasalic a marcat patru puncte consecutive și Valeika a reușit să învingă buzzer-ul la sfârșitul sfertului și să ducă Oradea în avantaj, scor 63-56. Sfertul al patrulea a început cu un dunk uluitor al lui Richard, iar după reușitele de 3 puncte ale lui Gajovic și Pasalic, tabela indica 75-64 pentru oaspeţi. A urmat însă o cursă de revenire senzaţională a Stelei. Restartul a fost reușit cu contribuţia lui Vlad Negoiţescu, cel care a scos un fault tehnic la Pasalic, care ulterior s-a transformat și în eliminare, apoi a reușit o intercepţie foarte importantă, ambele faze fiind transformate în puncte de către gazde. Steliștii au terminat meciul cu un run de 12-1, primele 6 puncte cu care au egalat situaţia fiind reușite de Dragan Zekovic, prin două coșuri de 3 puncte. Jonte Flowers a înscris apoi cinci puncte consecutive de la libere, cu care a distanţat Steaua decisiv. Scorul final, 85-80 pentru gazde.

Dragan Zekovic a fost cel mai bun om al meciului pentru CSM Steaua, cu 20 de puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive, reușind 4 dintre cele 5 coșuri de 3 puncte ale Stelei. Luka Lapornik a strâns și el 17 puncte, Marinov a strâns 12 puncte, cu recuperări și 5 pase decisive, Jonte Flowers a strâns 11 puncte, 6 pase decisive și 6 recuperări, iar Randal Falker 11 puncte și 9 recuperări. De partea cealaltă Kris Richard a avut 24 de puncte și 5 intercepții, Muhamed Pasalic 17 puncte, Andrei Mandache 12 puncte și 3 intercepții, Denison și Gajovic câte 10 puncte.

Atmosfera a fost una neobișnuit de gălăgioasă pentru micuța și friguroasa sală din inima Bucureștiului. Aproximativ 20 de studenți de la Politehnică au întreținut atmosfera în Sala Regimentului de Gardă. Asta în timp ce organizatorii au oferit ceai și ciocolată caldă spectatorilor, forțați să stea cu gecile pe ei după ce instalația de căldură a sălii s-a stricat iar afară erau temperaturi care nu depășeau 2-3 grade.

Cele două echipe au terminat după acest meci vecine de clasament, Oradea pe locul patru și Steaua pe cinci. Astfel, în prima etapă din Top 6 steliștii vor primi vizita lui U-BT Cluj, în timp ce bihorenii vor evolua pe terenul lui BC SCM Timișoara.

*foto: facebook Steaua Baschet/ Cătălin Soare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!