Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Steaua Eximbank București oprește seria înfrângerilor din „Top 6” cu un succes categoric cu BCM U Pitești

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
06.04.2018

Primul 5 al steliștilor a fost format din Dragan Zekovic, Jonte Flowers, Marius Runkauskas, Georges Darwiche și Randal Falker, iar piteștenii au început în formula: Andriy Agafonov, Porter Troupe, Nick Russell, Szabolcs Santa și Ors Kilyen.

Primul sfert a debutat cu un coș de 3 puncte al lui Darwiche și a continuat printr-un joc destul de echilibrat, cu reușite ale ambelor echipe, până când Runkauskas a dus scorul la 11-4, după două aruncări consecutive de la mare distanță.

Partida a continuat cu un joc imprecis arătat de ambele formații, moment în care Santa și-a îndepărtat echipa și mai mult de o revenire, printr-un antisportiv la Runkauskas. În continuare, Russell dă speranțe pitestenilor cu o reușită de 2 puncte, la care gazdele au răspuns, însă, cu o nouă acțiune a lui Runkauskas și un coș de la mare distanță al lui Taylor, ce au dus scorul la 17-6.

A urmat o întrecere a coșurilor de 2 puncte cu fault, începută cu cel al lui Kostoski la Taylor, continuată cu acțiunea lui Diculescu la Troupe și cea a lui Agafonov la Zekovic, toți 3 reușind și aruncările suplimentare. Același Zekovic a mai marcat și un coș de 2 puncte pe final, în urmă căruia primul sfert s-a încheiat cu scorul 27-11 în favoarea steliștilor.

Sfertul al doilea a început foarte slab din punct de vedere ofensiv, cu doar 2 coșuri marcate în 3 minute, unul pentru fiecare echipă, din acțiunile lui Taylor și Troupe.

Ulterior, a urmat o nouă reușită de la mare distanță a lui Runkauskas, la care Kostoski a răspuns imediat cu primul coș de 3 puncte al oaspeților.

Au urmat, pentru piteșteni, 3 libere obținute de Ciotlăuș după o aruncare ratată de 3 puncte, din care a reușit, însă, numai una, și două reușite consecutive de 2 puncte ale lui Russell, care au făcut ca scorul la finalul primei reprize să fie 38-23.

BCM U Pitești părea să înceapă mult mai bine a doua repriză, cu două reușite de 2 puncte ale lui Santa și Russell, precum și 3 faulturi obținute destul de rapid. Însă Taylor a dus rapid diferența la 16 puncte, scor 43-27.

Elevii lui Jukka Toijala au continuat să își facă jocul, până când Agafonov și Troupe și-au readus echipa în joc, fiecare cu câte o aruncare de 2 puncte și una de 3, ce au făcut că scorul să fie 51-41. După o ultima reușită a lui Jonte Flowers, sfertul 3 s-a încheiat cu scorul de 53-43.

Steaua CSM Eximbank a intrat pe teren mult mai motivată pentru a se redistanta la un ecart de care să fie mult mai sigură și a început cu un run de 5 puncte reușit de Fraseniuc și Lapornik, continuând în același ritm și următoarele minute.

Troupe a demarat una din ultimele încercări de „supraviețuire” ale pitestenilor, printr-o reușită de la mare distanță, ce a dus diferența la 11 puncte cu 5 minute înainte de final, scor 65-54. Însă, steliștii au răspuns cu un run de 9 puncte, moment din care pitestenilor le-a fost imposibil să mai revină. Astfel, partida s-a încheiat cu scorul de 80-59 în favoarea celor de la Steaua CSM Eximbank București.

Cei mai buni jucători ai celor de la Steaua CSM Eximbank București au fost Brandon Taylor, autor a 13 puncte, 6 recuperări și 8 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 22 și Marius Runkauskas, cu 18 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, totalizând un indice de eficientă de 20.

S-au mai remarcat: Dragan Zekovic, cu 18 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive și Cătălin Baciu, cu 8 puncte și 8 recuperări.

Cei mai buni jucători de la BCM U Pitești au fost Nick Russell, cu 12 puncte, 5 recuperări și 6 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 15, și Porter Troupe, autor a 15 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă.

S-au mai remarcat Andriy Agafonov cu 7 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive și Aleksandar Kostoski cu 8 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă.

Pentru ambele echipe urmează ultima partida din turul acestui „Top6”. Steliștii vor avea o deplasare pe terenul celor de la CSM CSU Oradea.  BCM U FC Argeș Pitești ja juca pe teren propriu, contra BC SCM Timișoara.

*foto: BCMU FC Arges Pitesti facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Pitesti
    Enorm de greu fara cei 3. Sper sa isi revina cat mai repede pentru ca e nevoie de ei. Luptam pana la capat! Hai Pitesti!

    cu 6 ani în urmă (06.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!