Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu a câștigat clar duelul cu Laguna București

CSM Târgu Jiu a câștigat clar duelul cu Laguna București

CSM Târgu Jiu continuă seria victoriilor din ultima perioadă după 91-74 în fața celor de la Laguna Sharks București, în cursul serii de sâmbătă (16.12). Partida a contat pentru etapa a 13-a a Conferinței A.

Târgu Jiu: Octavian Popa Calotă, Dimitrius Underwood, Ethan Wright, Noam Weinberg, Arsenije Vuckovic

Laguna: Octavian Ilie, Stefan Mitrovic, Allin Blunt, Thomas Smallwood, Vasile Odagiu

Jocul a debutat sub semnul echilibrului și ambele formații au avut momente în care au condus, la jumătatea sfertului inaugural fiind 8-12 pentru bucureșteni după reușita lui Mitrovic. CSM Târgu Jiu a prins un run de 7-0 din acel moment și în urma dunk-ului lui Vuckovic a venit un time-out la banca oaspeților și Smallwood a răspuns cu un coș din acțiune la 15-14. Minutele rămase din primul sfert au găsit-o în avantaj pe gruparea din Târgu Jiu și perioada s-a încheiat cu 20-16.

Ecartul a devenit de trei posesii grație lui Wright (28-19), dar imediat Constantinescu a scuturat plasa de la distanță și Mitrovic a avut patru puncte la rând de la linia de fault. Tot Constantinescu a adus următoarele puncte pentru Laguna și prin tripla lui Blunt s-a făcut 28-32, run-ul excelent al oaspeților fiind oprit de Vuckovic la jumătatea sfertului doi. Gorjenii au revenit în scurt timp la conducere și au pus două posesii în față la 38-34, iar prin prestația excelentă a lui Vuckovic s-a intrat cu 43-36 la vestiare.

La nici un minut și jumătate de la startul reprizei secunde diferența a devenit una formată din două cifre (48-38), iar Underwood a avut un three-point play pentru +11. Blunt a înjumătățit avantajul gazdelor cu încă o reușită din spatele arcului de cerc și apoi același american a redus la doar două puncte situația de pe tabelă, 54-52. Time-out-ul cerut de gazde a prins bine și în cele patru minute rămase din al treilea act a urmat un run de 13-2 pentru CSM Târgu Jiu și scorul a devenit 67-54.

Bărăgan a dus diferența la +21 în sfertul decisiv și Odagiu a întrerupt o perioadă de șapte minute fără coș marcat din partea Lagunei la 75-55. Vuckovic și Oluyitan au păstrat avantajul gazdelor la peste 20 de puncte, cel din urmă având o triplă la 87-63. În perioada rămasă până la final s-a mers la cel mult +28 și CSM Târgu Jiu a putut să închidă jocul cu 91-74.

Gorjenii au dat primul jucător cu triple-double în actuala stagiune, fiind vorba despre Dimitrius Underwood (17 puncte, 11 recuperări, 10 pase decisive). Totuși, liderul echipei a fost Arsenije Vuckovic (25 de puncte, 5 recuperări, 9/11 din acțiune), iar în double digits au terminat și Cameron Oluyitan (14 puncte, 3 recuperări), respectiv Ethan Wright (12 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive)

Matei Constantinescu a avut 17 puncte și 3 pase decisive pentru Laguna, iar Thomas Smallwood (16 puncte, 8 recuperări) și Allin Blunt (15 puncte, 2 recuperări) l-au urmat.

CSM Târgu Jiu a trecut la 5-5 în Conferința A și va juca la Brașov în weekend-ul viitor, în timp ce pe Laguna (0-12) o așteaptă duelul de acasă cu CSM Galați.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!