Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu câștigă un duel echilibrat în fieful Lagunei București

CSM Târgu Jiu câștigă un duel echilibrat în fieful Lagunei București

Singurul meci de duminică, 15 octombrie, în Liga Națională de Baschet Masculin a adus o luptă strânsă în mare parte a timpului între Laguna Sharks București și CSM Târgu Jiu, în Conferința A. Gorjenii s-au impus în această confruntare din etapa a patra, scor 82-77.

Laguna: Stefan Mitrovic, Costin Șerbănescu, Andrei Stoian, Sandro Antunovic, Thomas Smallwood

Târgu Jiu: Octavian Popa Calotă, Dimitrius Underwood, Noam Weinberg, Jason Hubbard, Arsenije Vuckovic

Primele 120 de secunde ale partidei au adus 11 puncte și Laguna a reușit să se afle în față cu 7-4, iar ecartul a devenit de două posesii în urma reușitei lui Smallwood din spatele arcului de cerc. Același american din tabăra Lagunei și-a continuat prestația excelentă din prima jumătate a sfertului de debut și a marcat pe întoarcere la 14-8, după care diferența a crescut la +9 pe următoarele posesii. Vuckovic a oprit run-ul gazdelor (18-11), Mitrovic fiind cel care a marcat de afară pentru 26-17, pentru a reface diferența maximă și sfertul s-a terminat cu 26 la 19.

Mitrovic a înscris din nou de la distanță și a răspuns astfel triplei lui Popa Calotă, după care gorjenii au prelungit momentele mai bune și s-au apropiat la 29-28. Blunt a devenit următorul marcator al Lagunei, cu punctele aduse la jumătatea sfertului doi și Smallwood a mărit ecartul la cinci lungimi, la scurt timp apoi fiind un time-out la banca oaspeților. Tot Blunt și-a ajutat echipa la 37-30 cu trei minute înaintea pauzei, iar în perioada rămasă din prima repriză au urmat reușite consecutive din spatele arcului de cerc pentru cele două echipe și la vestiare s-a intrat cu 41-39.

CSM Târgu Jiu a venit la un singur punct în spate prin liberele precise ale lui Underwood (44-43), de unde însă „rechinii” au prins un run de 7-0 și l-au forțat pe Kresimir Basic să ceară time-out. Gorjenii au beneficiat de o liberă suplimentară după reușita lui Vuckovic și scorul a devenit 51-48, după care Weinberg a ratat o încercare deschisă de la distanță și Dupree a tăiat deficitul la o singură lungime. Vizitatorii au trecut la conducere la 53-55, iar pe finalul acestui parțial tabela a indicat egalitate, coșul lui Smallwood fiind ultimul: 57-57.

Echilibrul s-a păstrat și în debutul actului decisiv, cu tripla lui Wright tabela s-a schimbat la 62-64. Smallwood a egalat în decurs de câteva secunde cu un dunk, după care Dupree și același Wright au contribuit pentru 64-68. Gazdele au comis câteva greșeli pe următoarele posesii și Underwood a mărit ecartul la opt puncte, lucru care a dus la un time-out din partea Lagunei cu trei minute înainte de final (64-72). Antunovic a punctat de două ori la rând de afară și a adus gazdele la 75-76, de unde Wright a prins un three-point play și Underwood a stabilit scorul final de la linia de fault, 77-82.

Ethan Wright a adunat 23 de puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări, alături de 4/8 de la distanță în succesul gorjenilor. Dimitrius Underwood a urmat cu 20 de puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive, iar Arsenije Vuckovic a adăugat 15 puncte, 3 recuperări și 3 intercepții.

Thomas Smallwood a stat cu 22 de puncte și 11 recuperări în replică, în double digits pentru Laguna fiind și Sandro Antunovic (18 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 4/8 de afară), respectiv Stefan Mitrovic (11 puncte, 10 pase decisive, 3 recuperări).

În runda cu numărul cinci, CSM Târgu Jiu (2-1) va evolua pe teren propriu în fața Coronei Brașov, iar pe Laguna Sharks (0-4) o așteaptă o deplasare la Galați.

*foto: csmtargujiu.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    fara suparare
    sper ca laguna sa retrogradeze

    cu 5 luni în urmă (03.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!