Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu depășește suta în ultimul duel cu Laguna București

CSM Târgu Jiu depășește suta în ultimul duel cu Laguna București

CSM Târgu Jiu a trecut cu 3-1 la general de Laguna București în seria pentru locurile 17-18 din Liga Națională de Baschet Masculin. Gorjenii s-au impus duminică, 19 mai, cu 101-84 în fieful bucureștenilor.

Laguna: Sa’eed Nelson, Costin Șerbănescu, Tiberiu Pușcașu, Sandro Antunovic, Thomas Smallwood

Târgu Jiu: Dimitrius Underwood, Ethan Wright, Noam Weinberg, David Antonescu, Jalen Dupree

„Rechinii” au reușit un parțial de 9-2 în primele cinci minute și Dupree a oprit această serie cu un coș din acțiune pentru CSM Târgu Jiu. Underwood a redus diferența la 9-8, iar după ce Antunovic a mărit ecartul la patru puncte a venit rândul unei noi reușite din partea lui Dupree și scorul a devenit 13-13. Gazdele au gestionat mai bine minutele rămase din primul sfert și tabela a indicat scorul de 21-15.

Gorjenii s-au apropiat în multiple rânduri la o posesie și Berculescu a întors situația la 28-29, de unde în decurs de câteva minute avantajul oaspeților a devenit de 12 lungimi. Smallwood a încheiat cu dunk o acțiune la 30-40, moment în care s-a oprit run-ul de 16-0 în care s-a aflat CSM Târgu Jiu, iar Nelson a avut reușite consecutive din interiorul arcului de cerc. Underwood și Dupree au fost următorii marcatori ai vizitatorilor, Wright a refăcut ecartul de 12 puncte și la vestiare s-a intrat cu 38-50.

Câte cinci puncte au marcat ambele formații în deschiderea sfertului trei (43-55), iar după layup-ul lui Șerbănescu au urmat triplele lui Wright pentru +14. Nelson a scuturat plasa de la distanță pentru 57-66 la jumătatea acestui act, iar după o nouă reușită de trei puncte a fundașului Lagunei a urmat tripla lui Wright prin care ecartul a devenit de 13 lungimi (60-73). Diferența s-a păstrat până la finalul actului și Târgu Jiu a condus cu 64-77.

Oaspeții au avut două reușite de la distanță în primele minute ale sfertului decisiv (68-83) și Laguna a răspuns cu un parțial de 6-0. Dupree și-a continuat prestația solidă și a ajutat-o pe CSM Târgu Jiu să urce la +14 cu trei minute înainte de final, în timp ce tripla lui Antonescu a dus scorul la 78-95. Gorjenii au încercat să atingă suta în perioada rămasă pe cronometru și acest lucru a fost bifat de Ethan Wright în ultimele secunde ale partidei. Duelul din Lumina Arena s-a încheiat cu 84-101, astfel că CSM Târgu Jiu a câștigat seria cu 3-1 la general.

Jalen Dupree a totalizat 31 de puncte, 7 recuperări și 10/12 din interiorul arcului de cerc, iar Ethan Wright a contribuit cu 26 de puncte, 8 recuperări și 6/9 de la distanță. Dimitrius Underwood a avut o nouă prestație excelentă și a stabilit recordul stagional de assist-uri (16), cifră pe lângă care a adăugat 20 de puncte și 7 recuperări pe foaia oficială.

Thomas Smallwood s-a aflat la un pas de double-double (26 de puncte, 9 recuperări), Sa’eed Nelson l-a urmat cu 22 de puncte, 8 pase decisive și 7 recuperări, iar Sandro Antunovic a avut 14 puncte și 3 recuperări.

CSM Târgu Jiu a încheiat sezonul pe locul 17, cu toate că înaintea playout-ului s-a aflat pe 12. Laguna București s-a clasat pe ultima poziție în ediția 2023/2024 a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!