Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu își trece în cont primul succes în noua ediție a Ligii Naționale

CSM Târgu Jiu își trece în cont primul succes în noua ediție a Ligii Naționale

Un singur meci a avut loc în Liga Națională de Baschet Masculin în cursul zilei de duminică, 8 octombrie. Duelul dintre CSM Târgu Jiu și CSM Galați, din etapa a treia a Conferinței A, s-a încheiat cu succesul gorjenilor, 94-75.

Târgu Jiu: Octavian Popa Calotă, Dimitrius Underwood, Noam Weinberg, Jason Hubbard, Arsenije Vuckovic

Galați: Jan Razdevsek, Marlon Ruffin, Marius Ciotlăuș, Andrei Buboiu, Shakem Johnson

Gorjenii au condus în marea parte a primelor minute, Hubbard fiind cel care a ajuns la linia liberelor pentru o aruncare suplimentare cu care scorul a devenit 11-5. Oaspeții au putut să se mențină aproape și la jumătatea sfertului inaugural au tăiat din deficit la 13-11 prin Johnson, după care au ratat câteva șanse de a trece la conducere. Tripla lui Weinberg a dus din nou ecartul la șase lungimi, iar același jucător a fost precis la 21-13 și tabela a indicat 27-17 la finalul primelor 10 minute.

Run-ul gazdelor a continuat și Wright a menținut procentajul extrem de bun al gazdelor din spatele arcului de cerc și Popa Calotă a luat pe cont propriu o acțiune pentru 32-19. Diferența a crescut treptat și CSM Târgu Jiu s-a apropiat de pragul celor 20 de puncte în față, iar CSM Galați a prins o perioadă puțin mai reușită prin care a forțat un timp de odihnă în tabăra amfitrionilor la 40-25. Underwood a putut duce avantajul la +20 cu libere împărțite și prima repriză s-a încheiat cu 48-32 în favoarea lui CSM Târgu Jiu, după 20 de minute controlate.

Dupree a marcat primul pentru gazde în repriza secundă (52-34) și ulterior cele două echipe au ratat aruncări consecutive din spatele arcului de cerc. Vuckovic a refăcut diferența maximă înregistrată pe parcursul primei reprize, după care Wright a finalizat cu dunk la 60-37 la jumătatea acestui parțial. Gorjenii n-au încetat ofensiva extrem de reușită din această perioadă și au ajuns la +26 cu trei minute rămase pe cronometru, la 67-41 fiind solicitat un timp de odihnă din partea Galațiului. Momentele de final din sfertul trei au dus ecartul la cel mult +26 din nou în unele rânduri și CSM Târgu Jiu a beneficiat de 71-47 pe tabelă.

Vuckovic a dus în premieră formația gazdă la 30 de puncte în față la scorul de 77-47, ecartul fiind repetat peste câteva zeci de secunde în urma reușitei lui Underwood, iar apoi CSM Galați a prins o perioadă mai eficientă și a venit un time-out al gorjenilor. Ciotlăuș a scuturat plasa de la distanță la 83-61 și Calenic a adus următoarele puncte pentru CSM Galați la o fază la care Weinberg și Dupree s-au ciocnit. Oaspeții au putut să vină la sub 20 de puncte pentru câteva posesii, iar în cele din urmă jocul s-a încheiat cu victoria lui CSM Târgu Jiu, 94-75, după o dispută controlată în totalitate.

Arsenije Vuckovic a contribuit cu 18 puncte și 8 recuperări, Jason Hubbard a adunat 17 puncte și 5 recuperări, iar Dimitrius Underwood a stat cu 16 puncte, 8 assist-uri și 5 recuperări.

Shakem Johnson a răspuns din tabăra gălățeană cu 19 puncte și 6 recuperări, Marlon Ruffin a stat cu 17 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, iar Marius Ciotlăuș a terminat în double-double (16 puncte, 10 recuperări).

Pentru CSM Târgu Jiu urmează un duel extrem de important în runda a patra, în deplasarea de la Laguna Sharks. CSM Galați, în schimb, va avea o etapă liberă.

*foto: csmtargujiu.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    1
    cei mai slabi vor invinge

    cu 6 luni în urmă (13.10.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!