Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu l-a semnat pe Octavian Popa Calotă pentru sezonul 2023-2024

CSM Târgu Jiu l-a semnat pe Octavian Popa Calotă pentru sezonul 2023-2024

CSM Târgu Jiu a încheiat sezonul 2022-2023 în forță, reușind să se claseze pe poziția a 12-a în Liga Națională de Baschet Masculin, după o prestație foarte bună în play-out-ul competiției.

Gorjenii au început să se pregătească pentru următoarea stagiune și au anunțat transferul lui Octavian Popa Calotă, unul dintre veteranii din LNBM. Născut în 22 noiembrie 1984, Kevin a debutat pe prima scenă a baschetului românesc în 2002, când a semnat cu CSU Sibiu.

De-a lungul anilor, fundașul originar din Focșani a mai evoluat pentru BC Farul Constanța, BCM U Pitești, SCM Timișoara, CSM Mediaș, CS Dinamo București și CSM Ploiești.

În stagiunea precedentă, sub conducerea lui Mihai Popa, Calotă a avut următoarele statistici: 8.5 puncte, 4.2 pase decisive, 2.9 recuperări și 11.2 la eficiență.

„Sunt încântat de următorul pas în cariera mea. Mă simt onorat că voi reprezenta orașul Târgu Jiu în sezonul viitor. Am fost contactat de cei de la CSM Târgu Jiu și printre altele mi-au adus la cunoștință și faptul că sunt primul transfer efectuat de ei. A cântărit mult acest lucru în decizia mea de a face acest pas. Le mulțumesc pe această cale pentru încrederea oferită. M-am simțit foarte bine la Ploiești, dar aveam nevoie de o nouă provocare. Din punctul meu de vedere CSM Târgu Jiu este deja o echipă care are tradiție în LNBM. Acest lucru a contat în luarea deciziei. Cu siguranță este o provocare. Așteptările mele sunt direct proporționale cu munca pe care sunt dispus să o depun. Așadar, am vise îndrăznețe, dar voi lua totul pas cu pas, și voi încerca să mă bucur și de drum, nu doar de destinație. Rezultatele echipei depind de mai mulți factori. Campionatul se întărește de la an la an. Bineînțeles că îmi doresc să ajungem cât mai sus în clasament până la finalul următorului campionat, dar e un drum lung. Cât despre mine, știu că pot ajuta echipa la îndeplinirea obiectivelor. Sunt jucător profesionist de mulți ani și voi încerca să ajut echipa cu experiența dobândită de-a lungul timpului. Lucrurile pe care nu le pot controla, încerc să le scot din focusul meu. Acesta este unul dintre ele (n.r. formatul Ligii Naționale). Eu sunt un simplu jucător și încerc să-mi fac treaba cât mai bine”, a declarat Octavian Popa Calotă pentru site-ul oficial al alb-albaștrilor.

*foto: Facebook – BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • Ricardo :

    Primul nume!
    Iată a venit și momentul primului anunț pt sezonul viitor... Foarte interesant de văzut cine va ajunge oe banca Piteștenilor dar mai de urmărit va fii ce vor aduce Rapidul care deja la volei a anunțat 4 nume foarte tari, bănuiesc ca și secția de baschet va fii la nivel

    cu 10 luni în urmă (30.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!