Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu l-a transferat pe Milan Luzaic

CSM Târgu Jiu l-a transferat pe Milan Luzaic

CSM Târgu Jiu a anunțat în cursul zilei de miercuri, 31 ianuarie, transferul bosniacului Milan Luzaic. În vârstă de 27 de ani, acesta poate evolua pe pozițiile 1-2.

Luzaic a sosit de câteva zile la Târgu Jiu, după cum a notat site-ul clubului gorjean și a fost prezentat în cadrul unei conferințe de presă. Sportivul înalt de 196 cm a jucat ultima dată în Ungaria, la NKA Universitas Pecs.

În perioada petrecută în țara vecină, Luzaic a prins 14 meciuri și a contribuit cu medii de 11.3 puncte, 2.6 recuperări, respectiv 2.4 pase decisive. Bosniacul a evoluat pentru ultima dată la nou-promovata din prima ligă maghiară pe 6 ianuarie, într-o partidă pierdut în fața lui Kaposvar, când a reușit să pună 6 puncte pe tabelă.

Pe lângă experiența din Ungaria, jucătorul originar din Trebinje a avut contracte cu precădere în spațiul ex-iugoslav. Cluburile pentru care a evoluat sunt SL Takovo Leotar, OKK Sloboda Tuzla, HKK Zrinjski, HKK Capljina-Lasta (toate din Bosnia-Herțegovina), Spisski Rytieri (Slovacia), KK Veljika Gorica (Croația) și KK Sutjeska (Muntenegru).

Din câte se pare, CSM Târgu Jiu l-a dorit pe Luzaic încă din vară, după cum a declarat Claudiu Alionescu pentru site-ul alb-albaștrilor. Kresimir Basic, antrenorul gorjenilor, a explicat pentru sursa menționată de ce s-a realizat acest extra transfer:

„Este adevărat, am reușit să facem un transfer care ne va ajuta pe pozițiile de combo guard. Trebuie să îl odihnim cât de mult putem pe Underwood, pentru că a jucat multe minute, astfel că am reușit să ajungem la o înțelegere cu Milan, jucător care ne va ajuta cu experiența lui în aceste două poziții. Pe lângă asta, va fi și un imbold al echipei în aceste momente critice pentru noi, pentru că, din păcate, nu am avut un backup point guard până acum.”

CSM Târgu Jiu va avea parte de un meci la Focșani în deschiderea etapei a 20-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Gorjenii sunt pe locul secund în grupa 11-18, cu un bilanț asemănător formațiilor din Timișoara și Craiova, 6-1.

*foto: Facebook NKA Universitas Pecs

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!