Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu merge în Capitală pentru prima apariție din 2024

CSM Târgu Jiu merge în Capitală pentru prima apariție din 2024

CSM Târgu Jiu va avea parte de două săptămâni aglomerate în Liga Națională de Baschet Masculin, primul joc al gorjenilor în 2024 fiind programat la București. Alb-albaștrii vor evolua pe terenul Rapidului în etapa a 16-a a Conferinței A, în cursul serii de sâmbătă (06.01).

Echipa antrenată de Kresimir Basic are șanse matematice să pătrundă în Top 10, dar beneficiază de un program dificil pe finalul primei faze. CSM Târgu Jiu va juca în următoarea perioadă cu Rapid, CSO Voluntari și în două rânduri cu SCM Timișoara. Înaintea etapei a 16-a, gorjenii stau cu 5-7 bilanț în Conferința A.

Rapid, de partea cealaltă, are 8-5 și va juca în ultimele trei runde ale fazei inaugurale doar cu formații care anul trecut au fost în playout. Giuleștenii au parte astfel de cel mai ușor program din rândul echipelor aflate în lupta pentru Top 10, dar nu se află într-o formă prea bună, având în vedere cele patru înfrângeri din precedentele cinci partide.

Meciul tur, de la Târgu Jiu, a fost la discreția bucureștenilor și tabela a indicat la final scorul de 94-58. Sayeed Pridgett a contribuit cu 21 de puncte, 6 pase decisive, 4 intercepții și 3 recuperări pentru învingători, iar Dimitrius Underwood a stat cu 17 puncte, 10 recuperări și 5 pase decisive pentru gorjeni. O singură înfrângere mai dură a avut CSM Târgu Jiu în această ediție a Ligii Naționale, pe terenul lui U-BT (73-112).

De când s-a întors în primul eșalon, Rapid a pierdut în două rânduri cu Târgu Jiu, acele rezultate apărând în sezonul 2021/2022. De atunci au urmat victorii clar pentru giuleștenii, diferența medie fiind de 27.3 puncte.

Aceste formații sunt vecine de clasament în privința recuperărilor (37.9 - 37.7 în favoarea rapidiștilor), iar la aruncările de trei puncte suferă, fiind ultimele din Liga Națională, cu un procentaj mai mic de 29%. Doi dintre cei mai eficienți jucători ai campionatului, Sayeed Pridgett (19.8 puncte, 4.6 assist-uri, 20.2 index) și Dimitrius Underwood (18.8 puncte, 7.8 recuperări, 7.3 pase decisive, 24.6 index), vor fi față în față cu ocazia etapei a 16-a.

Partida din Sala Rapid va avea loc sâmbătă, 6 ianuarie, de la ora 18.30 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!