Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu nu reușește să spargă gheața nici în duelul cu SCM Timișoara

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
23.10.2021

CSM Târgu Jiu nu reușește să spargă gheața nici în duelul cu SCM Timișoara

SCM Timișoara a obținut a treia victorie stagională, după duelul cu CSM Târgu Jiu, tranșat de bănățeni cu scorul de 69-64. Darrion Strong-Moore a avut încă o partidă reușită.

CSM Târgu Jiu a început partida cu Troupe, Morgan, Glogovac, Ilie și Allen în teren. Dragan Petricevic i-a trimis pe Strong, Gajic, Komatina, Schipor și Olah.

Gorjenii au început foarte bine partida și au dovedit că au mare nevoie să obțină victoria. Aceștia au avut un parțial de 7-0 condus de americanii Kevin Allen și Malik Morgan. Leii din Banat au răspuns pe măsura și au revenit în fața adversarilor cu un parțial de 13-2 ce l-a forțat pe antrenorul gazdelor să ceară un timeout. Tot alb-violeții au fost cei cu inițiativă și după timpul de odihnă, pe spatele unei prestații foarte bune a lui Darrion Strong-Moore. Acesta avea 7 puncte la finalul primului act tranșat de echipa sa cu 20-16.

Elevii lui Petricevic au păstrat nivelul bun de joc și după pauză, dar datorită unui forcing al lui Morgan, gorjenii au egalat la 23. Cele două adversare au mers cap la cap până la pauza mare. La ultimul atac al primei părți, Porter Troupe a reușit să înscrie din spatele arcului de cerc pentru a stabili scorul după două sferturi: 30-30.

Echilibrul confruntării s-a păstrat și în partea a doua. Timișorenii au dat semne că se pot desprinde pe tabelă după ce Strong și-a dus echipa în avantaj prin prestația sa, însă Troupe și Morgan au răspuns din spatele semicercului pentru a restabili egalitatea la 46. Târgu Jiu a intrat chiar în avantaj în sfertul patru (51-49), după ce Porter Troupe cu încă o triplă și Titus Nicoară au înscris.

Trupa lui Petricevic s-a dovedit mai proaspătă pe finalul disputei. Cu 6 minute înainte de final, gazdele conduceau cu 57-54. În următoarele 2 minute și jumătate a urmat un parțial de 10-4 al Timișoarei, condus de Ivan Lilov. Gorjenii nu au mai reușit să revină în meci din acel punct și s-au văzut învinși cu 69-64.

Darrion Strong-Moore a fost cel mai bun marcator al disputei cu 22 de puncte. El a mai bifat și 4 recuperări și 3 pase decisive. Milos Komatina (13 puncte) și Ivan Lilov (12 puncte) au fost ceilalți doi jucători în double digits din tabăra Timișoarei. De partea cealaltă, remarcații gazdelor au fost Malik Morgan (17 puncte, 9 recuperări și 5 pase decisive), Kevin Allen (15 puncte, 14 recuperări) și Porter Troupe (14 puncte și 2 pase decisive).

În etapa următoare, SCM Timișoara va primi vizita celor de la CSM Ploiești. CSM Târgu Jiu o așteaptă pe campioana României, U-BT Cluj.

*foto: Facebook/Leii din Banat - Baschet SCM OHMA Timișoara

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    surpriza
    nu credeam ca pot vedea joc mai slab decat cel facut,cu Focsani
    se pare ca echipa asta merge din rau in mai rau

    cu 2 ani în urmă (24.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!