Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu o întâlnește pe CSM Focșani în cadrul etapei a 12-a

CSM Târgu Jiu o întâlnește pe CSM Focșani în cadrul etapei a 12-a

CSM Târgu Jiu și CSM Focșani închid seria meciurilor de sâmbătă (18.12) din LNBM în cadrul etapei a 12-a, ambele echipe având același record în campionat.

Gorjenii au fost învinși la ultima apariție, 82-67 de FC Argeș Basketball, piteștenii punând capăt seriei de patru victorii în care se aflau Porter Troupe și colegii săi. CSM Târgu Jiu a urcat câteva locuri în clasament pe parcursul lunii noiembrie prin acea serie, clasându-se înaintea disputei cu Focșaniul pe locul 12.

Trupa din Vrancea vine după o victorie cu Dinamo (61-56), la capătul jocului cu cele mai puține puncte înscrise în etapa a 11-a. Focșaniul și-a întrerupt astfel o perioadă cu trei înfrângeri, după ce până la finalul lui octombrie stătea cu 4-3 bilanț în ligă.

În privința ultimelor meciuri directe, Târgu Jiu și Focșani și-au împărțit victoriile, după ce în primele patru dueluri s-a impus exclusiv gruparea din Vrancea, o singură dată fiind scorul strâns (86-83 după overtime). Înaintea duelului din etapa a 12-a, CSM Focșani stă mai bine (locul 8) spre deosebire de CSM Târgu Jiu (locul 12), deși echipele au același bilanț.

Oaspeții din acest meci sunt în zona inferioară a clasamentului în privința punctelor marcate în medie (68.4), a recuperărilor (29.5), a eficienței (67.3) sau a capacelor (0.4). CSM Târgu Jiu stă foarte bine la recuperări (38.6), iar la procentajul triplelor transformate este cu puțin în fața Focșaniului (35.4-34.4).

Porter Troupe conduce lista marcatorilor din tabăra gorjeană (14.5 puncte), în timp ce din spatele arcului de cerc se remarcă Brandon Sly (55%), iar Kevin Allen bifează un sezon excelent până în prezent în privința recuperărilor (11.5), pivotul bifând doar două meciuri în care a avut sub 10 recuperări. Henri Chatman este al treilea cel mai bun marcator al LNBM, cu 20.9 puncte în medie, jucătorul de la CSM Focșani fiind secondat la recuperări de Aliaksandr Pustahvar (5.7) și la aruncările din acțiune de Justin Baker (56% din interiorul arcului de cerc, 54% de la distanță).

Duelul dintre CSM Târgu Jiu și CSM Focșani începe la ora 18.30 și va putea fi urmărit pe YouTube FRB TV.

 

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!