Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu obține a doua victorie consecutivă în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
13.11.2021

CSM Târgu Jiu obține a doua victorie consecutivă în Liga Națională

CSM Târgu Jiu a bifat a doua victorie stagională în campionatul intern. Gorjenii au trecut de CSM Galați cu scorul de 92-74, într-un meci pe teren propriu din etapa a 8-a.

Davitkov a început cu Sly, Troupe, Ilie, Glogovac și Allen. Nini i-a trimis în primul 5 pe Masters, Brewton, Ilie, Stan și Sturanovic.

Sturanovic a câștigat angajarea din debutul partidei, iar prin pasa sa, Brewton a inițiat un contraatac ce i-a permis lui Ciotlăuș să dezghețe tabela, după doar 5 secunde de joc. Kevin Allen a răspuns imediat cu un coș din căciulă dintre doi oameni. După un carambol la mijlocul terenului între jucătorii celor două tabere, Ilie a reușit să fure mingea și să îl servească pe Allen sub panou. Americanul a avut primele 5 puncte ale echipei sale. Porter Troupe a înscris la rândul său 5 puncte, iar scorul devenea 10-10, după 2 libere înscrise de Brewton. Ambele ofensive au avut un final bun de sfert. Cu mai puțin de trei minute rămase din acesta, scorul era 15-15. Lunetiștii au ieșit la rampă, astfel că la prima pauză, gazdele conduceau cu 30-25. Brewton avea 8 puncte la acel moment.

Galbreath a redus diferența la trei puncte cu un coș de la semi-distanță. Același Galbreath a mai înscris o dată și avansul elevilor lui Jordanco Davitkov era doar de doar 1 punct, 32-33. Glogovac le-a mai tăiat din aripile gălățenilor cu un coș cu fault la inel. Allen a avut o finalizare dificilă ce a dus scorul la 32-38, cu 6 minute rămase de jucat din prima parte. Elevii lui Florin Nini au reușit să se apropie din nou la o posesie, după ce Sturanovic a fructificat assist-ul lui Galbreath. Allen a continuat să fie dominant în spațiul de trei secunde și a înscris din nou dintre mai mulți jucători adverși, forțându-l pe tehnicianul advers să ceară timeout. Galbreath, aflat la al doilea meci pentru Galați, și-a continuat prestația superbă din sfertul doi și a înscris din nou de la semi-distanță. Scorul devenea 40-38. Cei de la Târgu Jiu au închis prima jumătate cu un parțial de 9-5. Scorul după 20 de minute era 49-43.

Veteranii Porter Troupe și Titus Nicoară au deschis a doua parte a meciului cu două reușite din spatele semicercului și au dus scorul la 56-43. Nini a cerut timp de odihnă prematur pentru a calma apele în rândul elevilor săi. Strategia sa a funcționat, iar situația a devenit una puțin mai echilibrată după coșurile lui Masters și Galbreath, ce au redus diferența la doar 9 puncte. Din acel moment, jocul a devenit unul mai echilibrat, însă inspirația gazdelor nu le-a permis celor de la Galați să se apropie îndeajuns pentru a putea spera la ceva pe finalul de meci. Înaintea ultimului sfert, scorul era 74-63 în favoarea gorjenilor.

Aceștia au intrat la fel de montați și după reușite ale lui Nicoară și Allen de o parte și Galbreath de cealaltă parte, scorul devenea 79-65. Trupa de la malul Dunării a reușit un parțial de 6-2, condus de Brewton și Masters, iar Davitkov s-a văzut nevoit să ceară timeout la scorul de 81-71. Gorjenii au replicat printr-un run de 7-0 ce a decis parțial într-o bună măsură. Oaspeții nu au mai reușit să găsească impulsul necesar pentru a provoca o revenire de surpriză, iar scorul final a fost 92-74.

Kevin Allen a reușit un double double cu 23 de puncte și 11 recuperări. Colegul său, Brandon Sly, a reușit 21 de puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive. Din tabăra adversă, Javon Masters a avut 24 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Sturanovic, Galbreath și Brewton au avut câte 12 puncte.

CSM Galați rămâne fără victorie în Liga Națională după 7 meciuri. CSM Târgu Jiu are un bilanț de 2 victorii și o înfrângere.

Pentru gorjeni urmează meciul din deplasare cu Rapid București. Trupa de la malul Dunării primește vizita celor de la U-BT Cluj.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!