Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu obține dramatic a treia victorie consecutivă în Liga Națională

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
18.11.2021

CSM Târgu Jiu obține dramatic a treia victorie consecutivă în Liga Națională

CSM Târgu Jiu a câștigat la ultima posesie duelul cu Rapid București din etapa a 9-a a Ligii Naționale. Scorul final a fost 78-77 și a fost stabilit de liberele lui Malik Morgan.

Marius Bulancea a început cu Hope, Mosely, Vasile, Swopshire și Copes. Omologul său, Jordan Davitkov, i-a trimis în primul 5 pe Sly, Troupe, Ilie, Glogovac și Allen.

Jocul a debutat cu o fază în care Allen l-a învins pe Copes în duelul direct și a înscris printr-un cârlig. Swopshire a răspuns imediat cu un coș de la semi-distanță. Glogovac a avut un început foarte bun și a înscris 5 puncte în primele 2 minute. Printr-un floater cu panoul, Mosely ducea scorul la 6-7 pentru oaspeți. Duelul pivoților americani a continuat, iar aceștia au înscris la faze consecutive din zona de trei secunde. Hope le-a adus prima dată avansul gazdelor cu o reușită din interiorul semicercului (10-9). Cele două echipe au continuat să meargă cap la cap pe tot parcursul acestui sfert. Singurul timeout al acestei perioade i-a aparținut tehnicianului gorjenilor, în urma unei reușite a lui Copes ce ducea scorul la 17-20. După 10 minute, giuleștenii conduceau cu 22-21.

Elevii lui Jordanco Davitkov au ieșit mai bine după aceste momente de repaus și au punctat instant prin tripla lui Porter Troupe, ce le reda avansul. Ecartul era mărit de Kevin Allen care a înscris după 2 recuperări ofensive. Luca Vasile a înscris o triplă dificilă ca răspuns și Rapid revenea la un singur punct. Trupa lui Marius Bulancea a suferit din nou pe recuperările ofensive și i-a permis lui Glogovac să înscrie foarte ușor la inel. Ilie a înscris de la semi-distanță, dar Penciu a redus imediat diferență cu un coș de la semi-distanță. Ahmed a replicat în același mod, iar antrenorul gazdelor a cerut un timeout. După acesta, Morgan i-a oferit o mână de ajutor lui Ahmed în consolidarea unui run de 7-0, ce făcea ca scorul să devină 37-30 pentru gorjeni. Au urmat apoi 3 minute fără vreun punct, până când Copes a spart gheața de la linia de libere în urma timpului de odihnă cerut de Davitkov. La finalul primei părți, rapidiștii erau conduși cu 35-40.

Cei de la Târgu Jiu au început mult mai bine a doua jumătate și au punctat primii printr-un coș cu fault al lui Malik Morgan. Copes și-a continuat prestația foarte bună și a înscris din căciulă. După o triplă a lui Troupe și o reușită din post-up a lui Allen, tabăra rapidistă a cerut un nou timeout, la scorul de 48-37. Trupa din orașul lui Brâncuși a dat semne că se pot distanța decisiv și au avut un avans chiar de 15 puncte (56-41), după reușitele lui Troupe și Allen. Cu toate acestea, gazdele au încheiat repriza cu un parțial de 12-2, iar înaintea ultimului act, scorul devenea 53-58.

Rapidul s-a apropiat și mai mult, după un coș al lui Odagiu la prima posesie a sfertului. Allen a transformat o aruncare liberă, iar Jordan Swopshire a fost faultat pe un stepback de trei puncte și a reușit să egaleze la 59. A urmat mai apoi un parțial de 12-0 condus de Brandon Sly și Porter Troupe. Sly a reușit 9 dintre aceste puncte, până ca Eric Copes și Jordan Swopshire să spargă gheața și să reducă diferența la doar 7 puncte (64-71). Rapidiștii s-au apropiat și mai mult după o triplă în tranziție a lui Hope, ce l-a forțat pe Davitkov să ceară timeout. După timpul de odihnă, tot giuleștenii au lovit printr-un coș pe recuperare ofensivă a lui Copes. Glogovac a încheiat parțialul adversarilor cu un coș de sub inel, dar Hope a răspuns imediat pe pătrundere. Alb-vișiniii au ratat două șanse imense să treacă în avantaj în aceeași posesie, prin Luca Vasile și Copes care nu au putut puncta la inel. Totuși, datorită lipsei de inspirație a adversarilor, gazdele au trecut din nou în avantaj printr-un and one al pivotului american pe tranziție (75-73). Tabăra gorjenilor a cerut timeout, iar după acesta Porter Troupe a punctat și el printr-un coș cu fault, iar CSM Târgu Jiu revenea în avantaj (76-75). Morgan își putea duce echipa la două posesii, dar tripla sa a ieșit din coș. Vasile a fost faultat la următoarea posesie și a transformat două libere. Rapidiștii conduceau la un punct cu 1.6 secunde rămase de joc, dar Mosely l-a faultat pe Morgan pe o aruncare de trei puncte. Acesta a înscris două aruncări libere și gorjenii s-au impus cu 78-77.

Porter Troupe a fost cel mai bun marcator al partidei. Veteranul a bifat 23 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Kevin Allen a avut un double double cu 18 puncte și 11 recuperări, iar Brandon Sly a înregistrat și el 12 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. 

Din tabăra Rapidului, 4 jucători au fost în double digits la capitolul punctelor marcate. Eric Copes (20 puncte), Swopshire (19), Hope (15) și Mosely (11).

Următoarele meciuri pentru cele două cluburi se vor desfășura după pauza provocată de meciurile echipelor naționale. Rapid se deplasează la Oradea pentru duelul cu vicecampioana României, iar CSM Târgu Jiu primește vizita celor de la Miercurea Ciuc.

*foto: csmtârgujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!