Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu primește vizita celor de la CS Vâlcea 1924 într-un nou meci din grupa 11-18

CSM Târgu Jiu primește vizita celor de la CS Vâlcea 1924 într-un nou meci din grupa 11-18

CSM Târgu Jiu și CS Vâlcea 1924 Râmnicu Vâlcea vor fi adversare în premieră în Liga Națională de Baschet Masculin în cursul serii de sâmbătă, 10 februarie. Duelul va conta pentru a treia rundă din grupa 11-18.

Startul fazei secunde a adus rezultate pozitive pentru ambele cluburi. Târgu Jiu a trecut departe de casă de CSM Petrolul Ploiești (99-98), respectiv de CSM Focșani (93-75), iar Vâlcea n-a avut probleme în duelurile cu Laguna București (105-57) și CSM Galați (118-106). Rezultatele acestea au dus formația gorjeană la 7-1, iar pe cea vâlceană la 5-3, ambele fiind în Top 4 din grupa 11-18.

Cu toate că s-au întâlnit de două ori în presezon și și-au împărțit victoriile, CSM Târgu Jiu și CS Vâlcea 1924 se vor afla fața în față în premieră în Liga Națională. Gorjenii au reușit să joace în prima parte a sezonului cu cealaltă nou-promovată, CSM Corona Brașov, dar gruparea de sub Tâmpa a avut câștig de cauză în ambele partide.

Duelul de la Târgu Jiu se anunță interesant din punct de vedere ofensiv, având în vedere mediile acestor cluburi în startul fazei secunde. CS Vâlcea a adunat 111.5 puncte în două partide, fiind de departe cea mai activă formație în atac în ultimele săptămâni. CSM Târgu Jiu o urmează cu 96 de puncte pe meci.

Pe parcursul stagiunii ambele formații au stat bine la nivelul recuperărilor, fiind între primele opt la acest detaliu. În plus, scenariul se repetă la intercepții, acolo unde echipa lui Hristu Șapera este una dintre cele mai bune din campionat. Privind doar faza secundă, CS Vâlcea iese în evidență și în privința procentajelor, cu 71.4% la două, respectiv 42.9% la trei puncte.

Vladislav Șolopa, Dimitrius Underwood și Stephaun Branch au propus câteva prestații individuale extrem de reușite în ultimele săptămâni. Underwood este chiar liderul Ligii Naționale la assist-uri și eficiență, iar pe parcursul primei faze a încheiat de două ori cu triple-double, performanță de care a fost foarte aproape și în prima rundă a grupei 11-18.

Duelul dintre CSM Târgu Jiu și CS Vâlcea 1924 va avea loc sâmbătă, 10 februarie, de la ora 18.00 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: csmtargujiu.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    De ce 1924
    Când ei sunt înființați de 2 ani?

    cu 2 luni în urmă (09.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!