Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu primește vizita lui CSM Focșani în grupa 11-18

CSM Târgu Jiu primește vizita lui CSM Focșani în grupa 11-18

CSM Târgu Jiu joacă pe teren propriu cu CSM Focșani sâmbătă, 4 martie, în a treia partidă din cadrul grupei 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Gorjenii încă nu s-au putut impune în faza secundă a campionatului și au pierdut ultimele trei meciuri oficiale, cel mai recent cu 91-93 pe terenul Stelei. Vrâncenii, de partea cealaltă, au început grupa 11-18 cu un succes în fața lui CSM Târgu Mureș (79-72), apoi au cedat cu 73-81 la Ploiești.

Înaintea meciului direct, CSM Focșani este mai bine clasată în grupă, având 3-5 bilanț, iar CSM Târgu Jiu stă pe penultima poziție cu 1-7. O să fie prima întâlnire între cele două în acest sezon.

Bilanțul este echilibrat, amândouă având câte trei victorii. De altfel, niciodată în istoria întâlnirilor directe nu s-a întâmplat ca vreuna să câștige două partide la rând. Ultima dată s-a impus CSM Târgu Jiu cu 83 la 71 în luna aprilie a anului precedent.

De la începutul fazei secunde, gorjenii și-au depășit cu mult media de puncte pe meci, având acum 87.5 în cele două partide disputate. CSM Focșani este în partea a doua a ierarhiei în acest caz, cu 76 de puncte pe meci în grupa 11-18. În privința recuperărilor cele două sunt la egalitate, iar la assist-uri stă mai bine CSM Focșani.

Acestea dau trei jucători din primii cinci marcatori ai fazei secunde, Shamiel Stevenson (Tg. Jiu) având cea mai mare medie, de 27 de puncte pe întâlnire. Adika Peter-McNeilly (CSM Focșani) și Dylan Frye (CSM Târgu Jiu) sunt ceilalți prezenți pe această listă, ambii cu peste 20 de puncte în medie.

Singurele victorii ale gorjenilor au venit pe teren propriu, acolo unde stau cu 2-3 bilanț când sunt în avantaj la pauză și cu 2-2 când conduc după 30 de minute. Ambele formații suferă când se află în dezavantaj la jumătatea partidei, CSM Târgu Jiu având 0-3 acasă și CSM Focșani 1-7 în deplasare în această situație.

Duelul de la Târgu Jiu va avea loc sâmbătă, 4 martie, începând cu ora 19.00 și o să fie live pe FRB TV.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!