Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu primește vizita lui CSO Voluntari în etapa a 17-a din LNBM

CSM Târgu Jiu primește vizita lui CSO Voluntari în etapa a 17-a din LNBM

Ultimul duel al zilei de vineri, 12 ianuarie, pune față în față formațiile CSM Târgu Jiu și CSO Voluntari în etapa a 17-a a Conferinței A din Liga Națională de Baschet Masculin. Duelul este extrem de important pentru gorjeni, aceștia fiind într-un duel la distanță cu Dinamo pentru ultimul loc disponibil în Top 10.

CSM Târgu Jiu a păstrat șanse matematice pentru calificarea în zona superioară prin victoria din restanța cu SCM Timișoara, 90-78, în prima parte a acestei săptămâni. Dimitrius Underwood și-a trecut atunci în cont al doilea triple-double din LNBM, după ce a avut 12 puncte, 12 pase decisive și 11 recuperări.

Rezultatul a dus gruparea pregătită de Kresimir Basic la 6-8 bilanț înaintea etapei a 17-a, dar soarta nu stă doar în mâinile echipei din Târgu Jiu. Alb-albaștrii au nevoie de o victorie în fața lui CSO Voluntari, rezultat dublat de un succes pentru Timișoara în fieful lui Dinamo. În cazul în care Dinamo se impune în acea partidă, situația din clasament devine clară și alb-roșii vor merge în Top 10.

Voluntari merge la Târgu Jiu cu 10-4 bilanț în Conferința A, doar poziția exactă din clasament urmând să fie decisă în ultimele două runde pentru ilfoveni. Aceștia vor intra în Top 10 cu 4-4, indiferent de cine se va califica acolo dintre Dinamo și CSM Târgu Jiu.

În tur, CSO Voluntari s-a impus cu 80-69 în fața gorjenilor. JT Shumate a avut 18 puncte și 7 recuperări, iar Lucas Tohătan l-a urmat cu 15 puncte și 3 pase decisive. Pentru CSM Târgu Jiu au contribuit cu cifre bune Dimitrius Underwood (25 de puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive) și Jalen Dupree (15 puncte, 7 recuperări). Ilfovenii au câștigat fiecare duel anterior cu acest adversar, indiferent că întâlnirile au avut loc în campionat sau cupă.

În privința mediei de recuperări există o diferență mică între Târgu Jiu și Voluntari, 37.5 - 36.9 în favoarea gorjenilor. În schimb, CSO Voluntari este pe locul secund în campionat la media de capace, cu 3.4. Principalii marcatori din cele două tabere sunt Dimitrius Underwood (19.2 puncte) și Trevon Allen (14.8 puncte).

Partida de la Târgu Jiu va avea loc vineri, 12 ianuarie, de la ora 18.00 și va fi disponibilă pe FRB TV.

*foto: csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!