Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca în etapa a 15-a a Ligii Naționale

CSM Târgu Jiu primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca în etapa a 15-a a Ligii Naționale

Astăzi, 14 ianuarie, vor avea loc nu mai puțin de cinci meciuri din Liga Națională de Baschet Masculin, iar seara se încheie cu duelul dintre CSM Târgu Jiu și U-BT Cluj-Napoca, două formații care se află la capetele opuse ale clasamentului conferinței A.

Gazdele, cu un bilanț de 1-11, se află pe ultimul loc, în timp ce oaspeții au 12-1 și se află pe prima poziție. În etapa precedentă, CSM Târgu Jiu a fost învinsă, în deplasare, de CSM Târgu Mureș, cu scorul de 77 la 66, iar U-BT Cluj-Napoca s-a impus, pe teren propriu, în fața lui CSM Ploiești: 85-72.

În tur, alb-negrii au câștigat fără probleme în fața alb-albaștrilor, diferența fiind de 30 de puncte: 92-62. Liderii trupei lui Mihai Silvășan au fost Stefan Bircevic (18 puncte), Victor Sanders (13 puncte), Patrick Richard (12 puncte) și Karel Guzman (11 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Dylan Frye (17 puncte) și Thomas Kottas (13 puncte).

De la acel joc, ambele grupări au efectuat modificări. Kresimir Basic a preluat banca tehnică a gorjenilor, iar Noam Weimberg l-a înlocuit pe Xavier Cannefax în lotul croatului. În schimb, alb-negrii i-au transferat pe Kasey Shepherd și pe Jalen Jones, care probabil că nu va evolua în această seară. De asemenea, rămâne de văzut care este situația lui Karel Guzman care nu a jucat încă în 2023.

Din punct de vedere statistic, CSM Târgu Jiu stă mai bine la doar două capitole, cel al procentajului de la linia de libere (74.8% - 66.5%) și cel al recuperărilor defensive (26.1 – 25.2). În rest, se regăsesc diferențe mari la numărul punctelor (69.2 – 90.6) și al paselor decisive (12.0 – 23.3) sau la procentajele din interiorul semicercului (51.2% - 60.4%) și de la distanță (29.8% - 40.2%).

Principala armă a gorjenilor este Shamiel Stevenson, care are medii de 14.9 puncte și 6.5 recuperări, în timp ce clujenii dispun de diferite opțiuni, atât la nivelul străinilor, cât și la nivelul autohtonilor.

Confruntarea dintre CSM Târgu Jiu și U-BT Cluj-Napoca are loc astăzi, 14 ianuarie, de la ora 20:30 și va putea fi urmărit, în direct, pe FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!