Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu reușește o revenire de senzație și câștigă la Galați

CSM Târgu Jiu reușește o revenire de senzație și câștigă la Galați

CSM Târgu Jiu a reușit reprize total opuse la Galați, în etapa a 12-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Gorjenii au întors de la -21 pe parcursul celui de-al treilea sfert în cursul serii de vineri, 8 decembrie, și s-au impus cu 89-73 în Conferința A.

Galați: Marlon Ruffin, Marius Ciotlăuș, Andrei Buboiu, Shakem Johnson, Andrei Calenic

Târgu Jiu: Octavian Popa Calotă, Dimitrius Underwood, Ethan Wright, Noam Weinberg, Arsenije Vuckovic

Gorjenii au putut să marcheze doar de la linia de fault în primele două minute și CSM Galați a reușit să conducă la 4-2, iar în următoarele momente scorul a devenit egal. Popa Calotă n-a reușit să-și transforme ambele aruncări libere, în timp ce Ruffin a pus două puncte pe tabelă dintr-un layup și ulterior l-a găsit în poziție ideală pe Coleman pentru 13-7, după un three-point play. Dupree a înjumătățit diferența de pe tabelă, după care gălățenii au urcat la +8 și scorul a fost 22-14 după 10 minute.

Buboiu a fost atent după ratarea lui Razdevsek și s-a făcut 26-16, iar pe următorul atac CSM Galați a refăcut diferența de 10 puncte și oaspeții au cerut time-out. Ecartul a continuat să crească prin cele șapte puncte la rând ale lui Calenic (35-19), iar la jumătatea sfertului doi Razdevsek a contribuit cu o reușită din spatele arcului de cerc pentru +18. Ruffin și Ciotlăuș au dus gazdele la 20 de puncte în față (45-25), cu puțin peste trei minute rămase din prima repriză și diferența a rămas confortabilă în dreptul lui CSM Galați: 52-33.

Amfitrionii au mers la +21 în mai multe rânduri pe parcursul primelor atacuri din sfertul trei, după care Underwood a scăzut puțin handicapul și la 58-41 a venit un timp de odihnă. Reacția lui Florin Nini nu a ajutat-o pe CSM Galați și oaspeții au ajuns într-un run de 14-0, iar la 58-51 tehnicianul formației de la Dunăre a cerut încă un time-out. Swopshire a oprit pentru scurt timp revenirea celor din Târgu Jiu, iar vizitatorii au reușit să completeze revenirea cu layup-ul lui Wright la 59-60. Finalul sfertului trei a adus echilibrul pe tabelă și perioada s-a terminat cu 63-66.

Gorjenii au ajuns la peste 40 de puncte marcate în decurs de 12 minute în repriza a doua și chiar s-au desprins la 63-74, în urma primelor posesii din sfertul decisiv. Diferența din două cifre s-a menținut la jumătatea actului, atunci când Vuckovic a făcut 67-77 după ce a rămas liber în spațiul de trei secunde și curând CSM Târgu Jiu a refăcut avantajul maxim pe care l-a avut în meci. Același pivot a dus scorul la 67-83 și imediat după a venit rândul lui Berculescu să înscrie din spatele arcului de cerc, iar cu două minute înainte de final s-a ajuns la +22. În cele din urmă, formația pregătită de Kresimir Basic a câștigat cu 73-89 în deplasare.

Ethan Wright a stabilit un nou record stagional de puncte marcate într-un meci din LNBM. Americanul de la CSM Târgu Jiu a terminat cu 35 de puncte, 5 recuperări, 3 intercepții și 6/9 de la distanță, iar următorii marcatori ai echipei au fost Dimitrius Underwood (18 puncte, 11 pase decisive, 6 recuperări) și Jalen Dupree (15 puncte, 8 recuperări).

Andrei Calenic (14 puncte, 7 recuperări), Marlon Ruffin (12 puncte, 4 pase decisive, 3 intercepții) și Marius Ciotlăuș (11 puncte, 10 recuperări, 5 mingi pierdute, 3 intercepții) au răspuns din tabăra gălățeană. Gazdele întâlnirii au avut patru jucători cu minim 3 mingi pierdute.

CSM Galați (1-10) nu va juca în etapa a 13-a, următorul meci pentru echipa lui Florin Nini fiind programat în jurul datei de 23 decembrie, pe terenul Lagunei București. La finalul săptămânii viitoare, CSM Târgu Jiu (4-5) se va duela cu Laguna în etapa a 13-a.

*foto: csmtargujiu.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • Ciucâ :

    Cred
    câ a fost b... pe malul dunârii.tg jiu are şanse ptr primii 5 pe când galațiul nu

    cu 4 luni în urmă (08.12.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    Cât o fi Dunărea de lunga
    Dar sa răstorni astfel scorul!!!! E aproape de BETANO!

    cu 4 luni în urmă (08.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!