Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu se impune în confruntarea cu SCM U Craiova

CSM Târgu Jiu se impune în confruntarea cu SCM U Craiova

CSM Târgu Jiu și-a trecut în cont al doilea succes în Conferința A, după 74 la 61 pe teren propriu în etapa a 17-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin în confruntarea cu SCM Universitatea Craiova. Gorjenii au încheiat prima fază a campionatului cu 2-6 bilanț acasă, iar Craiova cu 2-6 în deplasare, ambele având câte un meci de disputat din această parte a sezonului.

Târgu Jiu: Dylan Frye, Octavian Ilie, Shamiel Stevenson, Noam Weinberg, Thomas Kottas

Craiova: Giordan Watson, Topias Palmi, Demonte Flannigan, George Blaj-Voinescu, Dimitrije Nikolic

Duelul echipelor din Oltenia a debutat mai bine pentru gazde, Frye și Stevenson conducând ofensiva lui CSM Târgu Jiu, diferența devenind inițial de patru puncte, apoi cu încă o triplă se mergea la 13-6 și venea un time-out pentru craioveni. Gorjenii își continuau perioada mai bună și se ajungea la o diferență formată din două cifre, Mijovic întrerupând apoi o perioadă de trei minute fără coș pentru Craiova la 16-8. „Leii din Bănie” au recuperat pentru puține secunde din deficit (18-13), pe finalul sfertului de debut scorul fiind 23 la 16 în dreptul celor de la CSM Târgu Jiu, după ce pentru scurt timp avantajul a devenit din nou de 10 puncte.

Târgu Jiu a marcat primele patru puncte din sfertul al doilea și se ajungea la 28-16, Blaj-Voinescu răspunzând cu un dunk și Nikolic își aducea echipa la opt puncte în urmă. Shawn Hopkins a scuturat de două ori plasa de la distanță și diferența devenea de o singură posesie, la 28-26 venind un time-out la banca tehnică a gazdelor aproape de jumătatea acestui parțial, Nikolic ducându-și apoi echipa în avantaj cu încă o triplă. Craiova și-a prelungit seria excelentă și tot Nikolic înscria la 30-36, CSM Târgu Jiu revenind la conducere cu un run de 7-0 în decurs de aproape un minut, scorul pauzei fiind 37-36 pentru gazde după ce Durham a ratat un layup și ultima aruncare a lui Mijovic a fost prea scurtă.

Flannigan o readucea pe Craiova la conducere în debutul reprizei secunde, Kottas replicând cu patru puncte la rând și era 41-38. Frye și Nikolic se întreceau în reușite de la distanță, încercarea lui Stevenson de la semi-distanță fiind scurtă și Hopkins ajungea la linia de fault pentru a tăia din deficit la 44-42. Stevenson punea două posesii între cu and-one-ul său de la jumătatea parțialului, Palmi având un coș pe sirenă la 51-49 și după 30 de minute cei care se aflau în față erau gazdele, 54-49.

Două minute și jumătate au trecut din sfertul patru fără să se marcheze, Frye mărind diferența la 57-49 și Watson răspundea cu primele puncte ale Craiovei, apoi venind încă o triplă și oaspeții cereau time-out la 60-51. Stevenson era faultat și ajungea la linia de fault pentru 61-53 la jumătatea parțialului, în partea cealaltă venind un coș de trei puncte din partea aceluiași Giordan Watson și Stevenson puncta pentru 64-56. Finalul întâlnirii a adus desprindere gazdelor la o diferență formată din două cifre și scorul final a fost 74 la 61.

CSM Târgu Jiu (2-13 bilanț) termină prima fază a campionatului cu o deplasare la Sibiu, iar SCM U Craiova (8-7) o să primească vizita Rapidului.

Shamiel Stevenson a strâns 27 de puncte, 10 recuperări, 3 intercepții și 2 capace, Dylan Frye (14 puncte, 4/7 de la distanță, 2 recuperări, 2 pase decisive) și Anthony Durham (13 puncte, 3 intercepții) fiind următorii marcatori pentru CSM Târgu Jiu.

Dimitrije Nikolic (18 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive) și Shawn Hopkins (10 puncte, 3 recuperări) au fost singurii în double figures de la Craiova.

*foto: Alin Peptan / csmtargujiu.ro

3 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    Paradoxul
    Probabil ne-am "rugat" să bată Craiova Petrolul și trebuia invers
    Încurcate sunt căile baschetului 😂

    cu 1 an în urmă (21.01.2023) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Nu ai ce sa comentezi
    despre asemenea balci,ca meci nu a fost!Atat de penibil si mizerabil nu putem juca decat daca e o forma de protest asupra ceva ce nu stim inca sau daca ai intrat in mocirla pariurilor!Daca despre d-alde Cortez,Flanningan,Voinescu nu erau dubii ca sunt petarde ce nu au ce cauta in prima liga,sunt realmente stupefiat de prestatia sub orice critica a lui Gicu,cu siguranta este cel mai prost joc al lui din toata cariera in Romania!Maestre Vitaly,matale cu ce te ocupi pe la echipa asta?

    cu 1 an în urmă (21.01.2023) Raspunde
  • drazenpetrovic :

    Craiova
    nu mai poate pierde locul 5, chiar in eventualitatea unei infrangeri (probabile) cu Rapid. Pentru ca va fi meci direct Ploiesti-Sibiu nu pot amandoua sa facă 9 victorii, iar Craiova e avantajata de rezultate directe cu ambele, chiar și la un clasament in 3 toate cu un bilanț de 8-8.
    In condițiile astea, dacă vrei sa faci ceva pe mai departe, trebuie neaparat schimbati Flannigan și Cortez (măcar unul din ei). Altfel, nu văd absolut nicio sansa in Top 10..

    cu 1 an în urmă (22.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!