Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu se impune la Galați și întrerupe seria înfrângerilor

CSM Târgu Jiu se impune la Galați și întrerupe seria înfrângerilor

CSM Târgu Jiu a câștigat după mai bine de două luni în Liga Națională de Baschet Masculin, impunându-se pe terenul lui CSM Galați în etapa a 23-a cu 77-72. Victoria de sâmbătă seara (12.03) a fost prima pentru gorjeni cu Claudiu Alionescu pe post de antrenor principal.

Florin Nini i-a trimis la început pe parchet pe Masters, Milon, Stan, Brewton și Sturanovic, iar Claudiu Alionescu a avut un prim 5 alcătuit din Ilie, Troupe, Morgan, Carl și Hamilton.

Formațiile au mers cap la cap pe primele atacuri, fiind egalitate după două minute trecute (6-6), Milon punctând de la distanță și CSM Galați conducea apoi cu 11-8. Au urmat patru minute fără vreun coș în cele două tabere, Sturanovic modificând situația la 13-8 și Troupe a replicat cu o triplă, lucru repetat de Octavian Ilie și gorjenii conduceau cu 14-13. Tabela la finele sfertului inaugural a fost închisă de Milon, 16-14 pentru gazde, după ce ultimele atacuri au fost ratate de ambele părți.

Gălățenii s-au menținut în față cu liberele transformate de Masters, 20-18, apoi diferența a urcat la două posesii, dar CSM Târgu Jiu a replicat cu un run de 8-2, puncte aduse doar de Sly, apoi Brewton restabilind egalitatea la 26-26. Oaspeții au pus patru puncte între, dar s-au văzut iar egalați, apoi Ilie și Troupe rupând echilibrul, ultimul cu un four-point play și Târgu Jiu a intrat la cabine cu 39-32.

Excelent au început sfertul trei gorjenii, cu un run de 14-2 și scorul a urcat la 53-34, după reușita lui Ahmed gazdele solicitând un timp de odihnă. Masters și Sturanovic au contribuit pentru șase puncte consecutive, apoi cu două încercări precise de la distanță se ajungea la o diferență formată dintr-o singură cifră, 55-46. Hamilton a răspuns cu două coșuri după time-out și Sly ducea scorul la 61-48, sfertul al treilea terminându-se cu 61-52 în dreptul gorjenilor.

Formația gazdă a tăiat din handicap pentru început în sfertul decisiv, dar punctele aduse de Hamilton și Morgan au distanțat-o pe CSM Târgu Jiu la 68-54, moment în care Nini cerea un nou time-out. Momentul de respiro le-a prins bine gălățenilor, care au pus cinci puncte la rând, serie întreruptă de Morgan de la linia de fault, apoi Brewton și-a irosit ambele aruncări libere, dar Milon a punctat de afară și aducea gruparea dunăreană la 69-62. Gorjenii au solicitat și ei un time-out, dar n-au putut opri revenirea Galațiului, Masters reducând diferența la 71-70 cu un minut înainte de final. Șase aruncări libere au urmat pe final, ultima serie fiind pe un antisportiv încasat de Galbreath, CSM Târgu Jiu reușind să câștige în cele din urmă cu 77-72.

CSM Târgu Jiu trece la 6-17 bilanț și o să primească vizita Rapidului, iar CSM Galați coboară la 5-18 și urmează să se deplaseze pe terenul campioanei U-BT Cluj.

Ken'Darrius Hamilton a avut 20 de puncte și 5 recuperări împotriva fostei echipe, urmat de Porter Troupe (15 puncte, 4/8 din acțiune, 3 recuperări) și Brandon Sly (14 puncte, 6 recuperări) de la învingători. Patru titulari a avut CSM Galați în double digits, Javon Masters (19 puncte, 5 pase decisive), Matthew Milon (17 puncte, 5/10 de afară, 5 recuperări) și Maksim Sturanovic (16 puncte, 10 recuperări) fiind principalii marcatori.

*foto: csmtargujiu.ro / Romeo Ionete

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!