Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu și CSM Galați se duelează într-un meci al echipelor din subsolul clasamentului

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.11.2021

CSM Târgu Jiu și CSM Galați se duelează într-un meci al echipelor din subsolul clasamentului

CSM Târgu Jiu primește vizita celor de la CSM Galați în etapa cu numărul opt din Liga Națională. Meciul va avea loc sâmbătă, 13 noiembrie, de la ora 19:00.

Gorjenii vin după prima victorie stagională. În etapa cu numărul șapte, aceștia au produs surpriza în deplasare și au învins-o pe BC CSU Sibiu, cu scorul de 87-80, într-un meci pe care l-au avut sub control de la jumătatea sfertului trei.

Trupa din orașul lui Brâncuși și-a creat un avantaj  de șase puncte la pauza mare și nu a mai cedat inițiativa până la final. La un moment dat, în ultimul sfert, oaspeții au condus și la 14 puncte, dar elevii lui Dan Fleșeriu au reușit să echilibreze balanța printr-un parțial de 13-2 ce făcea ca scorul să fie 80-83.

Cu toate acestea, Târgu Jiu a reușit să închidă meciul prin aruncări libere forțate de disperarea adversarilor. Patru jucători au avut gorjenii în double digits: Troupe (22 de puncte), Glogovac (17), Allen (15), Morgan (14), Sly (12).

Porter Troupe este cel mai bun marcator al echipei în primele 7 meciuri, cu o medie de 15.3 puncte pe meci. La capitolul recuperărilor, liderul este Kevin Allen cu 6.9 pe meci, iar cel mai bun pasator este Brandon Sly cu o medie de 3.3 assist-uri.

De cealaltă parte, CSM Galați încă este în căutarea primului succes din acest sezon al Ligii Naționale. Trupa de la malul Dunării a fost aproape în câteva rânduri. Două dintre eșecuri au venit în prelungiri, în meciurile cu Athletic Constanța și CSM Ploiești.

În ultima etapă, elevii lui Florin Nini au fost învinși pe teren propriu de Dinamo București la o singură posesie, cu scorul de 69-72, deși conduceau la intrarea în ultimul minut de joc. Două mingi pierdute de gazde le-au permis alb-roșilor să întoarcă soarta disputei și să plece cu un rezultat favorabil.

Cristopher Galbreath a avut 18 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive la debutul în campionatul României. Indicele său de eficiență a fost +20, iar gălățenii au câștigat la 2 puncte minutele petrecute cu el pe parchet.

Javon Masters este coșgheterul echipei (14.3 puncte pe meci) și în același timp și cel mai bun pasator (4 assist-uri). La recuperări, liderul este Marius Ciotlăuș, cu o medie de 7.

În sezonul petrecut, ambele confruntări directe au fost câștigate de CSM Galați cu scorurile de 87-71 și 81-76.

Meciul de sâmbătă va fi transmis live pe canalul de YouTube FRB TV.

*foto:

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!