Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu și CSM Târgu Mureș au câștigat primele meciuri ale etapei a 23-a în grupa 11-18

CSM Târgu Jiu și CSM Târgu Mureș au câștigat primele meciuri ale etapei a 23-a în grupa 11-18

Primele dueluri care au avut loc în grupa 11-18, în etapa a 23-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, au fost între CSM Târgu Jiu și CSM Galați, respectiv CSM Târgu Mureș și CSM Focșani. Gorjenii și mureșenii s-au impus fără probleme în aceste meciuri de vineri seara (17.03).

Gorjenii i-au avut pe parchet prima dată pe Durham, Frye, Stevenson, Weinberg și Gheorghe, iar gălățenii au replicat cu Gibbs, Ciotlăuș, Harris-Dyson, Stan și Armus.

CSM Galați a debutat perfect și Stan făcea 1-8 după puțin peste două minute, apoi în decurs de un minut CSM Târgu Jiu reușea să egaleze și trecea în avantaj cu and-one-ul lui Frye (9-8). Gibbs și Harris-Dyson răspundeau de la linia de fault pentru oaspeți și ecartul devenea de trei puncte, apoi venea un run de 9-0 pentru gorjeni și scorul devenea 18-12, iar la finalul sfertului inaugural era 22-17. Weinberg ducea diferența la una formată din două cifre (27-17) și după o revenire a Galațiului la -4, cei de la CSM Târgu Jiu aveau să se desprindă la 13 puncte (38-25), pentru ca la pauză să fie 43-28.

Mai bine de două minute au trecut din repriza secundă până la primele puncta ale gălățenilor și ecartul devenea de 22 de puncte cu tripla lui Weinberg (52-30), diferența ajungând apoi treptat la +24 cu trei minute rămase din al treilea parțial (59-35), perioadă pe care CSM Târgu Jiu a încheiat-o cu 65-39. Gazdele ajungeau la 30 de puncte în față la 69-39, diferența urcând până cel mult la +34 în sfertul final și partida s-a terminat cu 85 la 63 pentru gorjeni.

CSM Târgu Jiu trece la 3-8 bilanț în grupa 11-18, iar CSM Galați coboară la 8-3. În etapa a 24-a urmează un nou meci acasă pentru gorjeni, contra Stelei, iar dunărenii o să evolueze pe teren propriu împotriva lui CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Noam Weinberg a ieșit în evidență cu 21 de puncte (5/10 de afară) pentru gorjeni, iar Shamiel Stevenson l-a urmat cu 19 puncte și 13 recuperări. Marius Ciotlăuș a contribuit cu 19 puncte și 13 recuperări pentru CSM Galați, în double figures fiind și TJ Gibbs (13 puncte).

CSM Târgu Mureș vs. CSM Focșani

Nou-promovata a început cu formula Martinic, Gajovic, Mathis, Șolopa și Santa, iar Focșaniul a replicat prin Petrișor, Reljic, Swopshire, Legosin și Anikiienko.

Mureșul a răspuns după un debut cu 0-6 pentru CSM Focșani și Mathis egala cu două aruncări bune de la distanță, apoi Gajovic își ducea echipa în față la 11-10. Reljic a ajutat-o pe CSM Focșani cu o triplă să conducă la 15-18, pentru ca în ultimele două minute din sfertul inaugural să vină doar puncte din partea gazdelor și era 24-18. Mureșenii au mers la +12 cu and-one-ul lui Mathis (36-24), diferența devenind apoi de 13 puncte și oaspeții puteau să reducă din handicap pe câteva atacuri la un ecart format dintr-o singură cifră (45-37), la pauză fiind 52-37.

Mathis mărea ecartul la +21 cu triplele sale, apoi Focșaniul venea la 60-48 aproape de jumătatea celui de-al treilea sfert, de unde gazdele ajungeau la 15 puncte în față pe finalul parțialului, 72-57. Martinic și Person refăceau o diferență de 21 de puncte între la 80-59, acesta din urmă continuând run-ul Mureșului și cu reușita lui Santa se ajungea la 85-61 cu cinci minute înainte de final, în cele din urmă formația lui George Trif impunându-se cu 97 la 75.

CSM Târgu Mureș o egalează pe CSM Galați, ambele având acum 8-3 bilanț, iar CSM Focșani coboară la 5-6. Mureșul va juca din nou acasă, cu Laguna Sharks, iar vrâncenii o să primească vizita lui CSM Petrolul Ploiești.

Toți titularii gazdelor au fost în double figures, Anthony Mathis adunând 19 puncte (4/8 de afară), Goran Gajovic 14, iar trio-ul Szabolcs Santa-Goran Martinic-Vlad Șolopa 13, cu Santa în double-double prin cele 11 recuperări reușite. Adika Peter-McNeilly (21 de puncte, 5/5 de la distanță), Pavle Reljic (15 puncte, 8 assist-uri) și Jordan Swopshire (10 puncte, 9 recuperări) au fost principalii marcatori pentru CSM Focșani.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!