Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu și CSM Târgu Mureș, învingătoare în seriile din grupa 11-14

CSM Târgu Jiu și CSM Târgu Mureș, învingătoare în seriile din grupa 11-14

Seriile din cadrul grupei 11-14 s-au încheiat în minim de meciuri, după ce CSM Târgu Jiu și CSM Târgu Mureș au putut să se impună și pe teren propriu în cadrul întâlnirilor de marți, 2 mai. Astfel, cele două vor juca pentru locul 11, în timp ce pentru poziția a 13-a se vor duela CSM Galați și CSM Petrolul Ploiești.

Târgu Jiu: Dylan Frye, Shamiel Stevenson, Camil Berculescu, Noam Weinberg, Thomas Kottas

Galați: Luka Mitrovic, Marius Ciotlăuș, Juhwan Harris-Dyson, Robert Stan, Mladen Armus

Gazdele au început mai bine meciul, dar Galațiul a putut să țină aproape și la jumătatea parțialului inaugural a fost 14-9, de unde Frye și-a dus apoi echipa la +8 cu o reușită din spatele arcului de cerc. Dunărenii au înjumătățit handicapul în diverse momente (21-17), iar după 10 minute a fost 25-19 în favoarea lui CSM Târgu Jiu. Ecartul a devenit unul minim la două minute de la startul următorului sfert, 27-26, dar gorjenii au replicat bine și au putut să se mențină în față până la 34-35, când Harris-Dyson a reușit un coș pentru CSM Galați. Scorul a devenit apoi egal cu puțin peste un minut rămas pe cronometru până la pauză și CSM Târgu Jiu a avut 41-39 la finalul sfertului.

Târgu Jiu a avut un run de 9-0 în startul reprizei secunde și tabela a indicat 50-39 după două minute, diferența formată din două cifre refăcându-se apoi și Durham a fost precis pentru 60-47. CSM Galați a avut momente în care a venit la trei posesii în urmă și după acest parțial scorul de pe tabelă a fost 64-55. Gazdele au prins o perioadă excelentă și în debutul sfertului decisiv și s-au putut desprinde la 73-57 și curând diferența a devenit de 20 de puncte. CSM Târgu Jiu a mers la 86-61 cu patru minute înainte de final și în cele din urmă a reușit să câștige cu 92-69 pentru a închide această serie în minim de meciuri.

Anthony Durham a terminat cu 25 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive și 3 intercepții, Dylan Frye a avut 22 de puncte (6/11 de afară), 4 recuperări și 4 pase decisive, iar Shamiel Stevenson a adăugat 21 de puncte și 8 recuperări.

Juhwan Harris-Dyson a stat cu 19 puncte și 5 recuperări, Luka Mitrovic a adunat 17 puncte, 8 pase decisive și 3 intercepții, în timp ce Andrei Petică a totalizat 13 puncte.

Târgu Mureș: Goran Martinic, Goran Gajovic, Anthony Mathis, Alin Borșa, Szabolcs Santa

Ploiești: Octavian Popa Calotă, Kenny Funderburk, Andris Misters, Bogdan Popa, Veljko Brkic

Prahovenii au condus în primele minute ale partidei, Santa fiind cel care a pus-o în premieră în avantaj pe CSM Târgu Mureș la 6-5, după care gazdele au ajuns la 14-10 la jumătatea primului sfert. Popa a avut puncte consecutive pentru CSM Petrolul și Brkic a înscris de la distanță pentru 17-17, în finalul parțialului ploieștenii fiind mai preciși și tabela a indicat 22-26. Diferența a devenit apoi una de trei posesii, dar Mureșul a recuperat treptat și Szabolcs Santa a egalat la 37-37, pentru ca apoi la jumătatea sfertului oaspeții s-au aflat la conducere. CSM Târgu Mureș a prins un run de 10-0 și Martinic a fost precis de la distanță pentru 47-42, ultimele puncte ale reprizei venind pentru CSM Petrolul și la vestiare s-a intrat cu scor egal, 47-47.

Mureșul a prins o perioadă bună în debutul reprizei secunde și Santa a făcut 55-49 în dreptul gazdelor, de acolo CSM Petrolul reușind egalarea și la jumătatea sfertului trei a fost 58-58. Amfitrionii au dominat următoarele minute și în parțialul decisiv s-a intrat cu 74-64. Ploieștiul a venit la șapte puncte în spate cu layup-ul lui Bogdan Popa (76-69), de unde Mureșul a replicat cu cinci puncte consecutive și Mathis și-a dus echipa la 83-71. Cele măcar 10 puncte între cele două echipe s-au păstrat pe mai multe atacuri, în cele din urmă învingătoare fiind CSM Târgu Mureș cu 94 la 81, rezultat care a ajutat echipa lui George Trif să câștige cu 2-0 la general seria.

Toți titularii gazdelor au fost în double figures, Anthony Mathis remarcându-se cu 21 de puncte (5/7 de la distanță), 4 recuperări și 4 pase decisive, Alin Borșa a stat cu 17 puncte și 3 recuperări, iar Goran Martinic a terminat cu 13 puncte și 11 pase decisive.

CSM Petrolul a avut un lot restrâns, cu opt jucători care au prins minute, Veljko Brkic și Bogdan Popa fiind liderii echipei cu 22, respectiv 20 de puncte.

Următoarele partide o să fie între CSM Târgu Mureș și CSM Târgu Jiu (locurile 11-12), respectiv CSM Petrolul Ploiești și CSM Galați (locurile 13-14).

*foto: csmtargujiu.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    ireal
    au dormit tot sezonul si acum scot victorii :)))

    cu 11 luni în urmă (03.05.2023) Raspunde
  • seppBLATterist :

    Nimic de mirare
    Asa s-a vrut sa fie! ;)

    cu 11 luni în urmă (03.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!