Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu țintește al treilea succes din 2023 în disputa cu Steaua București

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.02.2023

CSM Târgu Jiu țintește al treilea succes din 2023 în disputa cu Steaua București

Steaua București și CSM Târgu Jiu trag cortina peste etapa a doua din grupa 11-18 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Confruntarea dintre cele două formații este programată miercuri, 8 februarie, de la ora 19:00, în Sala Regimentului de Gardă „Mihai Viteazul”.

Roș-albaștrii au avut parte de un debut de succes în faza a doua a campionatului. Aceștia au trecut de CSM VSKC Miercurea Ciuc cu scorul de 86-71. Diferența a fost făcută în ultimul parțial, câștigat de către militari la 18 lungimi. Harghitenii au înscris doar 10 puncte în ultimele 10 minute.

Formația din capitală ocupă a doua poziție în ierarhia grupei 11-18 cu un bilanț de 5-2. Singura echipă cu un bilanț mai bun este CSM Galați, aflată la 7-0. De asemenea, moldovenii le-au administrat cele două eșecuri elevilor lui Zoly Safar.

Steliștii nu au fost prea departe de a prinde un loc în Top 10 în Liga Națională, după ce în ultimele runde ale Conferinței B au reușit să treacă de Dinamo București, respectiv de CSO Voluntari. În ciuda acestor rezultate, eșecurile cu SCM Timișoara și CSM Constanța le-au spulberat speranțele.

Strahinja Jovanovic este principalul realizator de la Steaua, fiind atât cel mai bun marcator al echipei (17.7 puncte pe meci), cât și cel mai bun pasator (5.9 assist-uri pe meci). La recuperări, pe primul loc este Peter Olisemeka, cu 8.5 pe meci.

De cealaltă parte, CSM Târgu Jiu a pornit cu stângul în grupa 11-18, cu un eșec în fața celor de la CSM Galați, scor 91-84. Gorjenii au avut un start dezastruos de meci, iar la pauza mare erau conduși la 25 de puncte. A doua jumătate a fost mult mai reușită, iar oaspeții meciului de pe malul Deltei Dunării s-au apropiat chiar și la o singură posesie.

La momentul actual, CSM Târgu Jiu se află pe locul șapte în play-out, cu un record de 1-6. Singura echipă mai slab clasată este Laguna București, situată la 0-6, în timp ce CSM Miercurea Ciuc este echipa de deasupra, cu un record de 2-5.

Singura victorie a celor de la CSM Târgu Jiu împotriva unei echipe din grupa 11-18 a venit în returul cu CSM Miercurea Ciuc, în propriul fief, scor 67-63. Echipa pregătită de Kresimir Basic a mai obținut un singur succes stagional pe lângă acesta, scor 74-63 cu SCM U Craiova.

Shamiel Stevenson este cel mai valoros jucător din tabăra gorjenilor, fiind liderul la puncte (17 pe meci), dar și la recuperări (6.6 pe meci), în timp ce Dylan Frye este principalul playmaker, cu 2.5 assist-uri pe meci.

Confruntarea dintre CSA Steaua București și CSM Târgu Jiu are loc miercuri, 8 februarie, de la ora 19:00 și poate fi urmărită în exclusivitate pe FRB TV.

*foto: Alin Peptan/csmtargujiu.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!