Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Jiu, victorie la scor cu CSA Steaua

CSM Târgu Jiu, victorie la scor cu CSA Steaua

CSM Târgu Jiu reușește prima surpriză în actuala stagiune a LNBM, după ce a învins Steaua București, scor, în turneul 2, disputat chiar pe teren propriu.

Gorjenii au jucat în sfârșit într-o formulă completă în acest meci, după cazurile de covid și accidentările pe care le-au avut la ultimele două turnee. În schimb, CSA Steaua a suferit o pierdere importantă chiar înainte de startul acestui turneu, în persoana lui Elijah Thomas.

Astfel, CSM Târgu Jiu i-a avut în echipa de start pe Rogava, Berculescu, Mcclain, Borșa și Kevin Allen. De partea cealaltă, Steaua a început partida cu Brown, Vranes, Mandache, O'Brien și Coconea. 

Primul sfert a fost unul echilibrat. Alin Borșa a pus pe tabelă primele 7 puncte ale gorjenilor, Kenny Brown a răspuns cu un coș de 3 puncte, iar după zece minute tabela de scor arăta 16-14 pentru CSM Târgu Jiu. Al doilea sfert a înclinat meciul decisiv în favoarea gazdelor. Alin Borșa și-a continuat recitalul, Berca și Nikolic au marcat la rândul lor din spatele liniei de semicerc, iar gorjenii conduceau la pauză cu 17 puncte, scor 45-28. 

A doua repriză a continuat să curgă în favoarea lui CSM Târgu Jiu. Steliștii s-au apropiat la 13 puncte după o reușită a lui Creek (37-50), dar n-au putut să reducă mai mult din diferență. Ba mai mult, spre sfârșitul sfertului patru CSM Târgu Jiu avea chiar și o diferență de 28 de puncte în fața steliștilor (82-54). În cele din urmă, gorjenii s-au impus cu o diferență de 18 puncte, scor 84-66.

Ioan Alin Borșa a terminat meciul cu un double-double, cu 23 de puncte, 12 recuperări și +37 la eficiență. Kevin Allen a adunat și el un double-double, cu 10 puncte și 12 recuperări. De asemenea, Stefan Nikolic a marcat 16 puncte cu 5 pase decisive. De partea cealaltă, John O'Brien a înscris 18 puncte, Kenny Brown 14 și Radu Vîrnă 13. 

Pentru CSA Steaua urmează acum duelul cu CSM Galați, care se va juca miercuri, 23 decembrie, de la ora 16:00, în timp ce CSM Târgu Jiu va juca împotriva lui U-BT Cluj, de la ora 19:00.
*foto: csmtargujiu.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu undercat _ :

    un sezon ft complicat
    Voluntari pierde la Steaua, Steaua la Tg Jiu. Chiar daca e logica puerila, tot arata un grad mare de incertitudine. Surprize multe anul are..

    cu 3 ani în urmă (23.12.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!