Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș a adus al treilea cel mai bun marcator din campionatul Suediei

CSM Târgu Mureș a adus al treilea cel mai bun marcator din campionatul Suediei

În cursul acestei zile (06.01), CSM Târgu Mureș a anunțat transferul unui nou jucător. Este vorba de Anthony Mathis, care sosește din Suedia, de la Uppsala Basket. De asemenea, alb-albaștrii s-au despărțit de Branislav Vujadinovic, baschetbalist ce a avut un contract de 30 de zile.

Anthony Mathis este noua achiziție a lui CSM Târgu Mureș. Baschetbalistul american are 26 de ani, evoluează pe poziția 2 și se află la a treia echipă în Europa. După absolvirea Oregon University în 2020, Mathis a trecut Oceanul și a semnat cu Charilaos Messolonghi BC, în Grecia.

Apoi, în stagiunea 2021-2022, jucătorul de 1.91 metri a jucat în G League, pentru Austin Spurs și Texas Legends. Mathis a început actuala stagiune în Suedia, la Uppsala Basket, unde a avut medii de 22.8 puncte, 4.1 recuperări, 2.9 pase decisive și 1.1 intercepții.

De asemenea, mureșenii au anunțat despărțirea de Branislav Vujadinovic, jucător care a evoluat în trei partide sub comanda lui George Trif. Sârbul a avut medii de 8.0 puncte, 1.3 pase decisive și 1.3 intercepții.

CSM Târgu Mureș are, în acest moment, un bilanț de patru victorii și opt înfrângeri și ocupă poziția a 7-a în cadrul Conferinței A. În etapa a 14-a, alb-albaștrii vor primi vizita lui CSM Târgu Jiu.

*foto: Facebook – CSM Târgu Mureș

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    ?
    incerc sa inteleg logica acestui transfer. De ce acum?
    Tg mures mai are de jucat 4 meciuri, pt o eventuala calificare in primele 5 are nevoi de 4 victorii - la egalitate de puncte nu are avantaj nici cu Sibiu, nici cu Pitesti nici cu Craiova. 2 par accesibile - cu Ciuc si Tg jiu, dar mai are celelate 2 jocuri la Rapid si "U"....

    cu 1 an în urmă (06.01.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Poate
    merita sa incerce. Uite, pe Ploiesti i-au batut la ei acasa, iar daca pastreaza nivelul din meciul cu U, pe multi i-ar putea incurca, inclusiv pe ... U, mai ales daca pana la ora meciului din BT Arena, U isi va fi asigurat locul 1. Oricum, incet dar sigur, Tg. Mures pare sa redevina ceea ce a fost odata, nu demult, adica o echipa de calibru a baschetului de la noi.

    cu 1 an în urmă (06.01.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    CSM TG-MURES
    Trif si staff-ul sau au reusit sa construiasca o noua echipa la Tg-Mures.
    Mi-a placut foarte mult determinarea cu care au jucat in meciul cu U-BT.
    Trif de voie sau nevoie,a promovat o serie de jucatori tineri formati la club dintre care l-am remarcat pe Boloni.
    Poate la anul sa-l vedem la Oradea ca suferim din greu la capitolul jucatori autohtoni.

    cu 1 an în urmă (06.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!