Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș bifează o victorie importantă pe terenul lui FC Argeș

CSM Târgu Mureș bifează o victorie importantă pe terenul lui FC Argeș

FC Argeș Pitești și CSM Târgu Mureș au deschis etapa a 18-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin în cursul serii de vineri, 19 ianuarie, cu o confruntare în care miza a fost mare. Mureșenii au putut să se impună cu 84-82 în deplasare, la ultima apariție în Conferința B și vor începe faza secundă la egalitate cu alte trei formații.

Pitești: Raijon Kelly, Tudor Fometescu, Alin Andrieș, Christian Jones, Nikola Jevtovic

Mureș: Tamas Boloni, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Alin Borșa, Jakob Lowrance

Gazdele au avut un început fulminant de meci și au condus cu 7-0, de unde Jeremic și Lowrance au scăzut diferența la o singură posesie. Gajovic a egalat situația la 9, iar după un layupt reușit de Jevtovic a venit rândul mureșenilor să treacă în avantaj cu încă o triplă a lui Lowrance (11-12). FC Argeș a marcat șapte puncte fără răspuns în urma unui time-out, același Lowrance fiind cel care a întrerupt pe moment seria alb-violeților și în curând Fometescu a finalizat cu dunk pentru 22-14. Ecartul a trecut de 10 puncte în ultima parte a sfertului și tabela a indicat scorul de 27-19 la finalul actului.

Smith a reușit să înscrie primele puncte ale formației viola în sfertul doi, iar diferența a rămas constantă astfel. Andrieș a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui contact cu Boloni și a fost schimbat, după care Borșa a marcat în ultima secundă de atac pentru Mureș la 31-28. Vizitatorii au ratat câteva șanse de a egala și Jevtovic a profitat de acest lucru la jumătatea actului (35-30), iar timp de mai multe atacuri diferența maximă a fost de cinci lungimi. Jeremic a înscris din fața lui Fometescu la 41-40, Lowrance a beneficiat apoi de o liberă suplimentară și Person a ratat ambele încercări de la linia de fault în ultima secundă, astfel că la vestiare s-a mers cu 43-43.

Piteștiul a răspuns cu cinci puncte la rând după floater-ul lui Nistor și Gajovic a închis această serie cu liberele de la 48-47. Fometescu a ajutat la desprinderea gazdelor la +6, în timp ce Smith a marcat pentru 55-47, moment urmat de un time-out la banca mureșenilor. Andrieș a refăcut un ecart format din două cifre cu trei minute rămase din al treilea act, dar Person a răspuns imediat (62-55) și Gajovic a transformat două din cele patru libere de care a beneficiat. Situația nu s-a schimbat foarte mult pe ultimele atacuri și FC Argeș a condus cu 62-59.

Formația viola a mers la +7 în deschiderea sfertului patru, dar diferența s-a înjumătățit în decurs de câteva atacuri și la 66-63 a venit time-out-ul lui Nebojsa Vidic. Boloni a restabilit egalitatea cu un coș de la distanță, dar a părăsit terenul după ce a călcat strâmb, după care Mureșul a avut trei aruncări la rând de la linia de fault și a revenit la conducere. Jones a devenit principalul marcator al lui FC Argeș cu reușita de la 72-69, Solyom a înscris un coș norocos din spatele arcului de cerc, în timp ce Person a egalat la 74. Echilibrul s-a păstrat în ultimele minute și ambele echipe au fost pe rând la conducere, Jones fiind cel care a ratat două libere importante și Chițu a comis o abatere de teren după acea fază. Lowrance a urcat diferența la trei lungimi, Fometescu n-a ratat de la linia de fault și apoi Argeșul a forțat Mureșul să piardă posesia pe o repunere, dar gazdele n-au profitat de atacul avut la dispoziție și partida s-a încheiat cu 82-84.

Jakob Lowrance a reușit cea mai bună prestație a carierei în Liga Națională, după ce a terminat cu 30 de puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive și 5/7 de la distanță. Mladen Jeremic și Jonathan Person au avut câte 13 puncte pentru CSM Târgu Mureș, formație din angrenajul căreia au lipsit Goran Martinic, Szabolcs Santa și David Engi.

Christian Jones (21 de puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive) și Nikola Jevtovic (20 de puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive) au fost liderii lui FC Argeș, iar Naje Smith a încheiat la rândul său în double digits (14 puncte, 6 recuperări).

Cele două formații au încheiat Conferința B cu același bilanț, 11-5, dar avantajul meciurilor directe este de partea argeșenilor. Succesul formației lui George Trif duce la o egalitate în patru în Top 10, implicate fiind pe lângă adversarele din această seară și CSO Voluntari, respectiv CSU Sibiu.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!