Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș câștigă restanța din etapa a 2-a, de pe teren propriu, cu SCM U Craiova

CSM Târgu Mureș câștigă restanța din etapa a 2-a, de pe teren propriu, cu SCM U Craiova

CSM Târgu Mureș a reușit al doilea succes în actuala stagiune a Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a trecut pe teren prorpiu de SCM U Craiova, într-un joc restant din etapa a 2-a. Partida desfășurată astăzi, 16 noiembrie, a fost una de mare luptă, încheiată cu scorul de 75-73.

Partida a început cu coșul lui Nikolic, din apropiere, lucru pe care Martinic nu l-a reușit la celălalt panou. Au mai trecut două minute până la marcarea următorului coș, semnat de Goran Gajovic. Gazdele au trecut în avantaj, iar la jumătatea actului inaugural conduceau cu 9-4, după un three-point-play al lui Solopa. Craiova a ținut aproape, iar Watson schimba conducerea cu un coș de la disntanță, când mai erau două minute din primul sfert. Mureșenii au ratat din câteva poziții ușoare, iar la prima pauză, oltenii erau în avantaj, 15-18. Băieții lui George Trif au revenit pe parchet cu un parțial de 6-0. Oaspeții au răspuns apoi cu 7 puncte la rând. De aici s-a mers umăr la umăr, accentul  fiind pe faza defensivă de către ambele tabere. Gazdele au încheiat puțin mai bine prima repriza și astfel intrau în avantaj la cabine, scor 34-29.

Secvența a doua a meciului a adus o echipă oaspete mai inspirată în ofensivă și a reușit să revină rapid în avantaj. Oltenii nu s-au putut desprinde,iar la jumătatea sfertului trei scorul era egal, 39-39. Jocul a rămas încâlcit în continuare, fără ca vreo echipă să se desprindă. Person a reușit un coș aproape imposibil pe sirenă și își ducea echipa la două posesii. Răspunsul a venit rapid de la Mijovic, iar Nikolic schimba echipa de la conducere. Finalul de sfert le-a aparținut gazdelor, care au revenit în avantaj, scor 52-48. Mureșenii au continuat perioada bună și au dus diferența la șapte lungimi, după nici două minute scurse de pe tabelă, iar antrenorul oaspeților simțea nevoia să întrerupă meciul. Răspunsul elevilor săi a fost excelent, cu cinci puncte marcate la rând. Borșa a oprit seria, cu o triplă. Scorul a rămas blocat la 61-56 pentru momente bune. Palmi, cu o reușită de la distanță, a deblocat tabela.  Au urmat din nou scvențe de joc echilibrat, dar cu echipa gazdă menținându-se în avantaj. Când mai erau 100 de secunde de joc, diferența de pe tabelă era minimă, 69-68. A urmat câte un atac ratat de fiecare parte. Solopa a reușit un coș, dintr-o poziție aproape imposibilă, iar echipa lui lua o opțiune importantă la victorie. Oaspeții au comis un turnover, după time-out. Person i-a pedepsit apoi de la linia de fault. Hopkins cu o recuperare ofensivă și două libere transformate a păstrat speranța în tabăra oaspete. Person a împărțit liberele la celălalt panou. Hopkins a reușit să înscrie trei puncte, după ce a marcat o liberă, a ratat-o intenționat pe următoarea, tot el a recuperar și băgat mingea în coș. Mureșul avea un punct avantaj, cu 3.8 secunde rămase pe tabelă. Tot Jonathan Person a fost trimis la linia de libere și din nou le-a împărțit. Aruncarea disperată a lui Giordan Watson nu a fost aproape de țintă și CSM Târgu Mureș a câștigat confruntarea cu SCM U Craiova, scor 75-73.

Jonathan Person a fost omul meciului cu 23 de puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări. Goran Gajovic a terminat în double-double, 13 puncte și 13 recuperări, plus 4 pase decisive.

Giordan Watson a fost cel mai bun jucător al oaspeților cu 18 puncte, 9 pase decisive și 2 recuperări.

foto: CSM Târgu Mureș

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!