Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș caută revanșa în fața lui CSM Focșani în grupa 11-18

CSM Târgu Mureș caută revanșa în fața lui CSM Focșani în grupa 11-18

CSM Târgu Mureș și CSM Focșani o să închidă ziua de vineri, 17 martie, în Liga Națională de Baschet Masculin cu întâlnirea de pe terenul nou-promovatei. Meciul din etapa a 23-a marchează și începutul returului în grupa 11-18.

La începutul lunii februarie s-au întâlnit aceste două echipe la Focșani, unde vrâncenii s-au impus cu 79 la 72 pentru a începe cu dreptul faza secundă a Ligii Naționale. Adika Peter-McNeilly a ieșit în evidență cu 28 de puncte (4/7 de afară) și 4 pase decisive pentru CSM Focșani, el având la final 30 index la eficiență, iar pentru Mureș lideri au fost Anthony Mathis, respectiv Jonathan Person cu câte 12 puncte.

De la acea întâlnire, CSM Târgu Mureș a ajuns într-o serie de trei victorii la rând, în ultimele două confruntări reușind să marcheze 94 și 99 de puncte pe teren propriu. CSM Focșani a suferit un eșec de atunci, la Ploiești, după care în perioada recentă a adunat două victorii, fiecare la patru puncte diferență.

Mureșul stă pe poziția a treia în grupa 11-18 înaintea acestui duel, cu 7-3 bilanț, iar CSM Focșani este pe 5 cu un bilanț total de 5 victorii și 5 înfrângeri, fără emoții momentan în privința retrogradării.

De când a început faza secundă, cele două echipe au un număr aproape egal de recuperări, vrâncenii asumându-și 45.8 aruncări de două puncte pe partidă, doar CSA Steaua beneficiind de un cifră mai ridicată la acest capitol. CSM Târgu Mureș oferă în replică cele mai multe aruncări de la distanță și în medie 11.5 sunt încercări precise, dar la procentajul reușitelor din acea zonă CSM Focșani stă ușor mai bine (37.78 - 37.70%).

Szabolcs Santa este printre cei mai eficienți jucători din LNBM în faza secundă în privința procentajelor de la două puncte (69.7%), iar Tamas Boloni este pe poziția a opta în ceea ce priviște cifrele din spatele arcului de cerc. Puțin deasupra lui, cu 54.5% procentaj se află Kevin Johnson, jucătorul lui CSM Focșani.

Vrâncenii nu au un parcurs bun în deplasare în acest sezon, doar pe terenul Lagunei Sharks și a celor de la CSM Târgu Jiu reușind să se impună. Privind toată stagiunea, CSM Focșani are 73.5 puncte în medie marcate departe de casă și încasează în schimb aproape 84 pe întâlnire. Mureșul răspunde cu 82.3 puncte acasă și 79.4 primite în medie, U-BT Cluj fiind cea care a răpus-o pe teren propriu ultima dată pe nou-promovată (30 decembrie 2022).

Jocul de la Târgu Mureș va avea loc vineri, 17 martie, de la ora 19.00 și o să fie în direct pe FRB TV.

*foto: Facebook CSM Focșani 2007 oficial

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!