Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș, în fața primului meci de pe teren propriu în acest sezon

CSM Târgu Mureș, în fața primului meci de pe teren propriu în acest sezon

Ziua de sâmbătă, 22 octombrie, este una extrem de încărcată, având loc nu mai puțin de șapte partide din etapa a patra a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Un meci interesant se va juca la Târgu Mureș, acolo unde formația gazdă primește vizita lui CSM Ploiești.

CSM Târgu Mureș este o grupare nou-promovată în primul eșalon, însă a dovedit atât în presezon, cât și după startul stagiunii că este o adversară demnă de luat în seamă. Deocamdată, elevii lui George Trif au un bilanț de o victorie și o înfrângere nu doar în Liga Națională, ci și în Cupa României, acolo unde aceștia încă păstrează șanse la calificarea în Final 8.

În campionat, CSM Târgu Mureș s-a impus, în etapa inaugurală, pe terenul lui CSM Târgu Jiu, scor 83-63, dar au cedat, în runda a treia, tot în deplasare, împotriva lui BC CSU Sibiu: 80-86. Așadar, alb-albaștrii își doresc să resimtă gustul succesului la primul meci oficial disputat pe teren propriu în ediția 2022-2023.

De partea cealaltă, CSM Ploiești are patru înfrângeri și o singură victorie în actuala stagiune. Jucătorii lui Mihai Popa au pierdut cu U-BT Cluj-Napoca și CS Rapid București, în campionat, și cu CSM Oradea și FC Argeș Basketball, în Cupa României. În etapa precedentă, prahovenii s-au descătușat după atâtea rezultate nefavorabile, victimă fiind CSM Miercurea Ciuc.

CSM Ploiești s-a impus cu scorul de 103 la 45, având cinci jucători în double-digits: Bogdan Popa (19 puncte), Veljko Brkic (19 puncte), Kwamain Mitchell (18 puncte), Kenneth Funderburk (14 puncte) și Andris Misters (10 puncte).

De asemenea, galben-albaștrii au efectuat la începutul acestei săptămâni și prima modificare în lot. Branden Aughburns, un pivot în vârstă de 26 de ani sosit de la Newcastle Eagles, i-a luat locul lui Mihajlo Sekulovic, care a suferit o accidentare serioasă la genunchiul stâng.

Nici CSM Târgu Mureș nu a fost lipsită de probleme medicale în ultimele luni. Rând pe rând, atât Goran Martinic, cât și Goran Gajovic au fost nevoiți să absenteze de la unele jocuri. Același lucru s-a întâmplat și cu veteranii Alin Borșa și Szabolcs Santa. Totuși, în disputa cu CSU Sibiu, George Trif s-a putut baza pe o formulă completă.

Până în acest moment, Jonathan Person este principalul marcator și pasator al gazdelor, în timp ce Szabolcs Santa are cele mai multe recuperări: 13.0. De partea cealaltă, liderii oaspeților sunt Veljko Brkic (15.3 puncte, 5.0 recuperări) și Kenny Funderburk (4.0 pase decisive).

Având în vedere fluctuațiile pe care le-au arătat ambele echipe de-a lungul acestui start de sezon, ne așteptăm la un meci interesant și echilibrat. Jocul de sâmbătă, 22 octombrie, va începe la ora 18:00 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Facebook – CSM Târgu Mureș – Marosvasarhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!