Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CSM Târgu Mureș, învingătoare în disputa cu CSA Steaua București

CSM Târgu Mureș, învingătoare în disputa cu CSA Steaua București

CSM Târgu Mureș a bifat a treia victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin, după ce a trecut pe teren propriu cu 99-82 de CSA Steaua București în grupa 11-18. Cele două au acum bilanț asemănător în faza secundă a întrecerii.

Mureș: Goran Martinic, Goran Gajovic, Jonathan Person, Vladislav Șolopa, Szabolcs Santa

Steaua: Strahinja Jovanovic, Branislav Vujadinovic, Vlad Negoițescu, Titus Nicoară, James Farr

Jovanovic a marcat primele cinci puncte ale Stelei și Nicoară făcea 3-9 pentru gruparea roș-albastră, apoi după încă o reușită a lui Jovanovic venea time-out-ul gazdelor. Mureșul a replicat cu cinci puncte la rând și Gajovic scutura plasa de la distanță pentru 8-11, același jucător reducând ecartul la unul minim la jumătatea sfertului de debut (14-15) și gazdele puteau egala cu and-one-ul lui Martinic de la 19-19. În ultimele două minute ale parțialului s-au marcat în total cinci puncte, avantajul fiind de partea Stelei, 21-22.

Amfitrionii au venit la conducere și aveau două posesii în față până la tripla lui Vujadinovic de la 30-27, apoi Mathis asumându-și o serie de aruncări din spatele arcului de cerc și la jumătatea celui de-al doilea sfert era 39-27 pentru CSM Târgu Mureș. Formația lui George Trif a ajuns apoi la +15 și Steaua reușea un run de 9-0 prin care s-a apropiat la 45-39 cu un minut înaintea pauzei, Engi Rosenfeld oprind perioada oaspeților. Santa o ducea pe Mureș la un ecart format din două cifre, prima repriză terminându-se cu tripla lui Stan și nou-promovata avea 50-42.

Oaspeții au redus în continuare din deficit și tripla lui Vragovic făcea ca tabela să indice 54-49, Steaua înscriind apoi un coș de la distanță prin care ecartul era minim. Three-point play-ul lui Gajovic urca diferența din nou la cinci puncte și la jumătatea sfertului cu numărul trei mureșenii aveau 63-58, ulterior ajungându-se la +9 și venea un time-out pentru Steaua. Martinic și Gajovic contribuiau la creștea diferenței (71-59), CSM Târgu Mureș având cel mult 17 puncte în față pe finalul sfertului și conducea cu 76 la 61.

Tripla lui Mathis a deschis parțialul final și gazdele se duceau la +18, având în acest punct aproape 50% procentaj din spatele arcului de cerc, iar după un time-out al bucureștenilor se ajungea la 82-61. Seara excelentă la trei puncte pentru Mureș a continuat cu reușitele lui Gajovic și Person (88-63), nou-promovata controlând în totalitate prima jumătate din sfertul patru. Mureșul a fost aproape în urmă să atingă suta și s-a impus cu 99-82 în partida cu CSA Steaua, cele două formații ajungând acum la egalitate în clasamentul grupei 11-18.

CSM Târgu Mureș o să joace în etapa viitoare din nou acasă, cu CSM Focșani, iar pentru Steaua urmează un duel pe teren propriu cu CSM VSKC Miercurea Ciuc.

Anthony Mathis a încheiat cu 24 de puncte (7/11 de afară), 2 recuperări și 2 pase decisive, Goran Gajovic și Szabolcs Santa având câte 20 de puncte, primul alături de 13 recuperări, iar Goran Martinic a stat cu 19 puncte și 11 assist-uri.

Strahinja Jovanovic (23 de puncte, 10 pase decisive, 3 intercepții) și Karlo Vragovic (17 puncte, 3/4 de la distanță, 3 pase decisive, 3 intercepții) au fost liderii Stelei.

*foto: Facebook CSM Târgu Mureș - Marosvásárhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!